Adrian Năstase: Klaus Iohannis ar fi trebuit suspendat

Adrian Năstase  a reacţionat, pe blogul său, la discursul de marţi seara al lui Klaus Iohannis, în care preşedintele a atacat PSD şi a cerut voturi pentru PNL. Fostul președinte al PSD consideră că ar fi trebuit să-i atragă suspendarea președintelui Klaus Iohannis pentru încălcarea prevederilor Constituţiei.

„Ceea ce face Iohannis, in această campanie electorală, este inadmisibil. Prin atitudinea lui si prin declaratiile pe care le face, el discreditează institutia de Presedinte al Romaniei. De aceea, vă indemn, incă o dată, mergeti la vot, intelegand că prin votul vostru veti da si un vot de neincredere pentru Iohannis. Intr-o situatie normală, pentru o astfel de atitudine de sfidare a Constitutiei, el ar fi trebuit suspendat. Din păcate, acum, nu are cine să facă acest lucru”, scrie Adrian Năstase pe blog, după care oferă ample citate din declaraţia de presă a lui Iohannis.

Dacă mai aveati nevoie de argumente, adaug cateva fragmente din declaratia lui de presă de ieri, de la Palatul Cotroceni:

„Să nu uităm niciun moment că, la trei decenii de la Revoluția din 1989, România a intrat complet nepregătită într-o criză sanitară fără precedent.

Partidul Social Democrat este principalul vinovat pentru acest dezastru și acest lucru trebuie afirmat clar și răspicat.

Am datoria față de toți românii, indiferent de opțiunile lor politice, să spun lucrurilor pe nume, pentru că miza este una uriașă – destinul României de mâine.

Țara noastră a fost puternic afectată ani la rând de corupția și incompetența guvernelor PSD, care au blocat dezvoltarea, nu au investit în infrastructură și au direcționat fondurile publice către clientela de partid. Nicio reformă nu a fost dusă până la capăt în România, nicio reformă care s-a dorit reală nu a scăpat nesabotată de PSD.

Adevăratele priorități au fost ignorate și abandonate și așa ne-am trezit în plină pandemie cu lipsuri majore în sistemul medical, cu o infrastructură deficitară și cu un sistem educațional cu probleme critice…

Clientelismul promovat la nivel de politică de stat și indiferența față de problemele sistemice acute au dus România în punctul în care statul era în pericol să nu își mai poată îndeplini misiunea sa fundamentală: aceea de a proteja sănătatea și drepturile cetățenilor….

În toate domeniile, deciziile se iau acum după consultarea experților și a specialiștilor, avem o relație excelentă cu partenerii europeni, iar România a fost scoasă de pe lista rușinii în care ne-a inclus PSD, cea a țărilor cu probleme în ceea ce privește justiția și statul de drept...

„Pare că Iohannis nu a fost informat 1. că in 6 decembrie vor fi alegeri, 2. si că aceste alegeri sunt pentru parlament si nu pentru presedinte. Oricum, este clar că Iohannis are nevoie de un medicament electoral pe care vă rog să i-l administrati!”, concluzionează fostul premier din perioada 2000-2004..."

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat că, pe 6 decembrie, îndepărtarea PSD de la butoanele puterii poate să fie „definitivă” şi a pledat pentru „un Guvern de dreapta, în jurul PNL”, cu o solidă majoritate în Parlament, în vederea îndeplinirii reformelor. El a menţionat că o parte dintre aceste proiecte au fost elaborate deja de Guvernul PNL, dar „niciunul nu a putut avansa în Parlament” din cauza PSD, pe care l-a numit „un obstacol permanent în calea dezvoltării”

_________________________

"Pare că Iohannis nu a fost informat 1. că in 6 decembrie vor fi alegeri, 2. si că aceste alegeri sunt pentru parlament si nu pentru presedinte.

Oricum, este clar că Iohannis are nevoie de un medicament electoral pe care vă rog să i-l administrati!" a conchis Adrian Năstase.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel