EXCLUSIV  ADHD. Ipoteză: Aberația din cazul copilului care și-a ucis bunica

copil
copil

"Copilul care și-a ucis bunica are ADHD. Informația a fost dată de surse judiciare" - este "știrea" publicată în mai multe site-uri.

Jurnalistul Val Vâlcu a explicat că este aberant ca o astfel de informație să apară, pe surse, într-un caz atât de sensibil. În presă a circulat faptul că băiețelul avea ADHD, fără a exista o certitudine.

La fel ca în cazul telejustiției, acum se face telemedicină. Se pun diagnostice la fel cum se dădeau verdicte, ulterior oamenii fiind achitați. Deja se discută cu certitudine că băiețelul avea ADHD, în contextul în care este un diagnostic greu de pus și nu există foarte multă expertiză în acest caz, a spus Val Vâlcu.

Nu s-a auzit nicăieri că un copil cu ADHD ucide

În altă ordine de idei, așa a fost și în cazul criminalei de la metrou, despre care s-a spus că nu avea discernământ, ulterior specialiștii dovedind că avea. Acum, copilul este văzut ca și când se confrunta cu ADHD. Dacă, după luni de cercetări, nu se va descoperi că băiețelul avea ADHD, subiectul nu va mai fi o știre. Toată lumea va rămâne cu ideea că a ucis din cauza afecțiunii.

De asemenea, se crează o aversiune și mai mare, iar părinții se vor teme să mai meargă la psiholog, respectiv psihiatru. Dacă până acum analiștii spuneau că micuții sunt violenți din cauza celor văzute la televizor sau în cadrul jocurilor pe calculator, acum au găsit găselnița cu ADHD. 

Nu este o boală!

Sindromul de hiperactivitate cu deficit de atenție (ADHD) nu este o boală în sine, ci o sumă de simptome, caracterizate prin imposibilitatea de a te concentra asupra unui subiect sau acțiuni.

Vezi și: De ce și-a ucis nepotul de 9 ani bunica. Psihologul Marinescu, semnal de alarmă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel