Activitatea fizică în izolare. Cât trebuie să facem mișcare pentru a rămâne sănătoși

Restricțiile menite să limiteze răspândirea coronavirusului țin oamenii în casă, iar exercițiile fizice sunt extrem de importante.

Restricțiile menite să limiteze răspândirea coronavirusului țin oamenii în casă, iar exercițiile fizice sunt extrem de importante, conform Daily Mail.

„Pentru cei care sunt mai sedentari, mai ales pentru că nu mai merg zilnic la muncă sau la școală, este și mai important să fie activi", a spus Wendy Brown de la Universitatea din Queensland, Australia.

Două ore și jumătate/săptămână

Autoritățile australiene recomandă cel puțin două ore și jumătate de activitate fizică pe săptămână, adică cel puțin 30 de minute, în cinci din șapte zile.

Instructorul de fitness Ben Lucas este de acord, spunând că „principalul lucru este să miști corpul" și să încerci antrenamente alternative pentru a preveni îngrășarea sau afectarea sănătății generale.

Bărbații fac pilates și femeile trag de fiare, în izolare

„În acest moment, oamenii încearcă foarte multe tipuri de antrenament – bărbații încearcă pilates, iar femeile folosesc greutăți – fiindcă oamenii au primit șansa să exploreze lucruri pe care nu le-au mai făcut până acum", a explicat Lucas.

La fel ca și antrenamentele cardio, antrenamentele de forță pot fi făcute de oricâte ori putem, depinzând de nivelul de fitness.

Alimentația, la fel de importantă ca sportul

Antrenorul și asistenta din Melbourne Sharelle Grant a transmis că este important să mâncăm proteine pentru o imunitate mai bună, pe lângă antrenamentele necesare.

„Foarte mulți oameni se află în aceeași situație. Se întreabă cum o să progreseze sau pur și simplu să-și mențină silueta", a spus Grant. „Însă, acum nu contează dezvoltarea fizică, ci asigurarea unei continuități. Mișcă-ți corpul, mănâncă sănătos și fii atent la sănătatea mentală".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel