Acord nuclear Iran. Reacţie Franţa: "Nu este mort"

Foto cu caracter ilustrativ
Foto cu caracter ilustrativ

"Acordul nu este mort. Este o retragere americană din acord, dar acordul încă este acolo", a declarat ministrul de externe francez, Jean-Yves Le Drian. 

Acordul nuclear cu Iranul nu este mort, chiar dacă preşedintele american, Doland Trump a luat hotărârea de a retrage Statele Unite, a declarat miercuri ministrul francez de externe, Jean-Yves Le Drian, la postul de radio francez RTL. 

Acesta a adăugat că preşedintele francez Emmanuel Macron îl va contacta mai târziu în cursul zilei pe omologul său iranian Hassan Rouhani, informează Reuters. 

 Opiniile lui Le Drian fac ecoul celor exprimate de ministrul economiei din Franţa, Bruno Le Maire, care a declarat de asemenea radioului francez că decizia lui Trump privind Iranul este o greşeală şi că Statele Unite nu ar trebui să se considere drept "poliţistul economic" al lumii. 

[citeste si]

"Există un risc real de confruntare"
    
Le Drian a spus că Franţa, la fel ca alţii, ştie bine că există preocupări cu privire la alte chestiuni în afară de programul nuclear, precum cel de arme balistice iraniene, dar a adăugat că şi acestea ar putea fi abordate fără a distruge acordul nuclear. 
     
Le Drian, intervievat la doar câteva ore după anunţul lui Trump, a mai anunţat că după ce Macron îl va contacta pe Rouhani vor urma întâlniri săptămâna viitoare, probabil luni, cu implicarea iranienilor şi omologilor europeni din Franţa, Marea Britanie şi Germania. 
     
Le Drian a mai declarat postului de radio RTL că întâlniri vor avea loc de asemenea cu cei de la gigantul petrolier Total şi cu alţii implicaţi în afaceri economice majore în regiune. 
     
"Da, există un risc real de confruntare", a afirmat el pentru RTL, în legătură cu decizia lui Trump asupra Iranului. 
     
"Sper că nu va fi un revers în calea păcii", a adăugat el. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel