Accident între TIR și tren cu călători. Vagonul cu călători, răsturnat

accident tren
accident tren

Şase persoane au fost rănite, în localitatea vâlceană Câineni, după ce un autotren încărcat cu grâu a intrat pe calea ferată şi a fost lovit de un tren de pasageri al cărui vagon s-a răsturnat, a anunţat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea, Octavian Fulger. 

Un călător și mecanicul de locomotivă, care au fost răniți, au fost preluați de o ambulanță SMURD, restul pasagerilor fiind preluați cu mijloace auto și transportați la destinație, informează CFR Călători.

"În aceasta seară, în zona Câineni-Cornetu, un tir s-a prăbușit de pe șosea intrând în gabaritului căii ferate. În jurul orei 20:55, trenul Regio 2464, Podu Olt — Băbeni, a intrat în coliziune cu tirul, la o curbă după stația Câineni, și a deraiat. În tren, în afară de personalul feroviar, se mai aflau 4 pasageri. Aceștia sunt preluați de mijloace auto, puse la dispoziție de companiile feroviare, și sunt transportați la destinație. Până la eliberarea liniei curente se va asigura, de asemenea, transbordarea pasagerilor cu mijloace auto de la trenurile afectate. La locul incidentului a ajuns ambulanța SMURD care a preluat un călător rănit și pe mecanicul de locomotivă. Echipe feroviare de la Siguranța Circulației CFR Călători și CFR Infrastructura se deplasează la fața locului", precizează reprezentanții companiei.

El a spus că în urma coliziunii dintre tirul încărcat cu grâu şi trenul de călători au fost rănite uşor şase persoane. 

"La faţa locului s-au deplasat trei autospeciale SMURD, două ambulanţe de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Vâlcea şi o autospecială pentru descarcerare. Şase persoane au fost rănite uşor - şoferul tirului şi cinci pasageri din tren", a precizat Octavian Fulger. 

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean de Poliţie (IPJ) Vâlcea, şoferul tirului ar fi adormit la volan. 

Accidentul a avut loc în satul Robeşti, din localitatea vâlceană Câineni. 

"După primele cercetări, se pare că şoferul unui tir a adormit la volan şi a intrat pe contrasens, apoi a rulat pe o păşune, oprindu-se pe calea ferată, moment în care a fost lovit de un tren regio (vagon autopropulsat). Vagonul, în care se aflau 7-8 persoane, s-a răsturnat. Toate persoanele au fost scoase din vagon. Unul dintre pasagerii din tren este posibil să fie rănit mai grav", au anunţat reprezentanţii IPJ Vâlcea, conform Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel