ACCIDENT AVIATIC SIUTGHIOL: Amănunt îngrozitor despre asistenta însărcinată. Operațiunea de salvare, plină de erori

Asistenta medicală care a supraviețuit accidentului aviatic de pe lacul Siutghiol prezintă rupturi de organe interne, indiciu că impactul cu apa a elictoperului a fost foarte violent, similar unui picaj, au arătat pentru DC News surse medicale.

UPDATE: Raed Arafat a anunțat la miezul nopții că Medicul din elicopterul SMURD prăbuşit în lacul Siutghiol, care era internat în stare critică la Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa, a murit. El a adăugat că a fost găsită și o a treia persoană, căreia medicii îi aplică metode de resuscitare.

____________________

Aceleași surse au precizat că cei patru membri ai personalului navigant nu au avut timp să-și pună vestele de salvare. Martorii relatează că au auzit strigăte de ajutor imediat după prăbușire. Faptul că asistenta prezenta rupturi ale organelor interne arată că acesteia îi era imposibil să înoate. 

Asistenta medicală aflată în elicopterul SMURD prăbuşit în Lacul Siutghiol are 38 de ani şi este însărcinată, spune prietenul acesteia. El a povestit că femeia îi dăduse un mesaj pe telefon în care îi spunea că se află în elicopter şi se îndreaptă spre Aeroporul Kogălniceanu.

Raed Arafat: Doar un pasager din cei patru a fost salvat

Operațiunea de salvare s-a desfășurat cu multe erori, potrivit martorilor și jurnaliștilor prezenți la fața locului. Realitatea Tv transmite că Inspectoratul pentru Situații de Urgență a venit cu o barcă cu motor desumflată și fără cheie de pornire.

Conform Mediafax, intervenţia la locul accidentului aviatic de la Constanţa a fost făcută la 15 minunte de la primirea apelului la 112, primele echipe ajungând acolo cu o barcă penumatică al cărei motor nu a pornit, astfel că, pentru a nu pierde timpul, pompierii au folosit vâslele, spune purtătorul de cuvânt ISU.

MAI a explicat că autoritățile au folosit o barcă cu vâsle din cauza vizibilității reduse care făcea ca o intervenție cu o barcă motorizată să fie periculoasă.

"Zeul Arafat nu e deloc divin"

Prezent luni seară în studioul Realitatea Tv, senatorul liberal Vlad Nistor a făcut o analogie cu accidentul aviatic din Apuseni, subliniind că în cazul Siutghiol operațiunea de salvare este coordonată de medicul Raed Arafat.

"Zeul arafat nu e deloc divin. În acest moment, toată această operațiune este în coordonarea unui domn care este secretar de stat al MAI. Dacă la noapte are loc un cutremur sau dacă mâine dimineață are loc un atentat terorist, căci e posibil, cum reacționează autoritățile române? Gândiți-vă!", a spus profesorul. 

Deputatul PSD Codrin Ștefănescu a protestat la afirmațiile liberalului, spunând că Arafat a gestionat corespunzător situație.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel