Abonamentele online pot fi accesate de oriunde din UE. Impact imediat: 30.000.000 de europeni

Protectia datelor cu caracter personal
Protectia datelor cu caracter personal

Cărţile în format electronic, transmisiunile TV, conţinutul audio-vizual disponibil online prin intermediul abonamentelor vor putea fi accesate de utilizatorii care călătoresc în alte state UE, ca urmare a rezoluţiei adoptate azi de Parlamentul European. 

Eurodeputatul PSD Victor Negrescu a contribuit la acest demers în calitate de raportor al grupului socialist.

”Este un beneficiu important pe care îl vor resimţi, în mai puţin de un an, toţi cei care se deplasează temporar în alte ţări UE şi vor să acceseze conţinutul online la care sunt abonaţi acasă. Comisia Europeană estimează că în jur de 30 de milioane de oameni – aproape 6% dintre consumatorii europeni – s-ar putea bucura de acest avantaj, iar numărul ar putea creşte în viitor, până la 70 de milioane în 2020, datorită folosirii, pe scară tot mai largă, a dispozitivelor mobile. Studenţii aflaţi la cursuri în alte state membre, angajaţii aflaţi în delegaţii ori detaşaţi temporar în alte ţări, cetăţenii care călătoresc în interiorul Uniunii nu îşi vor mai vedea blocat accesul la serviciile online de care au nevoie. Este un drept al consumatorului european să acceseze, oriunde pe teritoriul Uniunii, conţinutul online achiziţionat în țara sa printr-un abonament, iar prin legislaţia adoptată astăzi Parlamentul European garantează acest drept”, explică Victor Negrescu.

[citeste si]

Eurodeputatul a solicitat şi a obţinut susţinere pentru o serie de prevederi precum garanţii solide privind protecţia datelor, excluderea unor limite de timp specifice impuse portabilităţii, precum şi includerea mobilităţii studenţilor ca exemplu de folosire a portabilităţii.

”Această reglementare este un pas esențial către construirea unei piețe comune, dar și a unei societăți comune unde cetățenii au libertate de mișcare în orice stat membru, fără restricții sau limitări”, a subliniat social-democratul în plenul Parlamentului European de la Strasbourg.

Măsurile privind portabilitatea transfrontalieră a serviciilor de conținut online în cadrul pieței interne, adoptate astăzi prin vot de plenul forului legislativ european, vor fi valabile pentru persoanele aflate în deplasări sau şederi limitate în alte state europene şi vor fi implementate în deplin respect pentru regimul drepturilor de autor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel