9 MARTIE, MUCENICI. Rugăciune pentru un an îmbelşugat

Despre oamenii care se roagă la cei 40 de Mucenici chiar de ziua lor, mai exact pe 9 martie, se spune că vor avea un an îmbelşugat.

Iată rugăciunea care se rostește în biserici de Sfinţii 40 de Mucenici din Sevastia:

Veniţi, popoare, să-i cinstim cu evlavie pe Sfinţii lui Dumnezeu, pe cei patruzeci de Mucenici din Sevasta, care pentru lupta lor au dobândit cununi luminoase şi nestricăcioase. O, voi, care vă bucuraţi de cinstirea întregii Biserici, care aţi dobândit de la Dumnezeu darul facerii de minuni prin moaştele voastre, fiţi ocrotitorii noştri, ai celor ce vă cinstim pomenirea.

Rugaţi-vă pentru noi, fericiţilor Mucenici, ca să dobândim tărie în lupta cu patimile, răbdare în îndurarea necazurilor, credinţă nestrămutată în făgăduinţele Domnului, smerenie adevărată şi mântuirea sufletelor noastre. Nu ne lăsaţi pe noi să cădem fără de ridicare în adâncul deşertăciunii acestei lumi, nu ne lăsaţi să ni se împietrească de tot inimile în nepăsarea timpului în care trăim, nu lăsaţi să îngheţe inimile în viforul acestui veac. Zid de apărare să fiţi împrejurul nostru şi loc de scăpare din cursele vrăjmaşului.

O, preacinstit Sobor, tămăduieşte neputinţele noastre, ale credincioşilor slăbiţi pe cale, ca să nu ne biruiască şi să nu ne batjocorească necuratul vrăjmaş, care încearcă în tot chipul să ne abată de la lupta cea mântuitoare.

[citeste si]

Voi, Sfinţilor Mucenici, care toate le-aţi suferit cu îmbărbătarea Duhului Sfânt, în credinţă şi rugăciune îndelungată, nu încetaţi să ne întăriţi şi pe noi, cei ce ne minunăm de tăria sufletelor voastre strigând Domnului: Slavă Ţie, Dumnezeul nostru, Preasfântă Treime, Cel ce Te proslăveşti în sfinţii Tăi, slavă Ţie!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel