Protest spontan anti-Băsescu la Bistrița-Năsăud

protest_bistrita
protest_bistrita

 Câteva zeci de persoane au protestat, luni seara, în fața Prefecturii din  Bistriţa-Năsăud, pentru "apărarea votului exprimat în mod democratic în cadrul referendumului din 29 iulie 2012", scandând, printre altele, "Jos Băsescu!" şi "Ieşi afară javră ordinară!".

[caption id="attachment_223014" align="alignleft" width="310"] Foto: Citynews.ro[/caption]

Grupul de de Iniţiativă Civică "Protest '12", au semnat o petiţie pe care au depus-o la Prefectura Bistriţa-Năsăud, în care au scris că nu doresc revenirea lui Traian Băsescu în funcţia de preşedinte al României prin "manipulare, dezinformare, intimidare, presiuni şi amestec în treburile justiţiei, ignorând voinţa populară majoritară a cetăţenilor activi şi a prevederilor constituţionale", scrie RTV.

 Printre sloganurile manifestanților se auzea: "Demiterea!", "Demisia!", "Jos Băsescu!", "Ieşi afară javră ordinară!" şi alte lozinci. Totodată, ei au afişat pancarte pe care au scris: "Opriţi anchetele staliniste!", "Copiii mei sunt emigranţi, ai lui Băsescu sunt parlamentari şi imobiliari", dar şi citate din Constituţie.

 Potrivit manifestanţilor, rezultatele referendumului din data de 29 iulie arată "fără echivoc" faptul că "Traian Băsescu nu mai este şi nu poate fi preşedinte al României".

 "Ca şi cetăţeni oneşti şi responsabili, îi rugăm pe membrii Curţii Constituţionale a României, pe domnul preşedinte Augustin Zegrean, concitadinul nostru, să manifeste corectitudine în deciziile pe care le iau, să fie demni şi imparţiali, să judece cu justa măsură faptele, documentele, dar şi situaţia existentă, cu responsabilitate asupra consecinţelor pe care le-ar putea avea o decizie injustă, asupra bunei funcţionări a statului de drept şi a viitorului unei societăţi democratice sănătoase", au scris manifestanţii în petiţia pe care au şi citit-o în faţa Prefecturii Bistriţa-Năsăud.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel