Mai mulţi copaci au fost doborâţi de vânt în București. Toată ţara este sub cod galben sau portocaliu de ploi abundente

Mai mulţi copaci au fost doborâţi de vânt în București. Toată ţara este sub cod galben sau portocaliu de ploi abundente - Foto Pexels
Mai mulţi copaci au fost doborâţi de vânt în București. Toată ţara este sub cod galben sau portocaliu de ploi abundente - Foto Pexels

La Bucureşti, mai mulţi copaci au fost doborâţi de vânt aseară, în timpul unei furtuni. Aproape toată ţara este, până la ora 10:00, sub cod galben sau portocaliu de ploi abundente. Potrivit meteorologilor, cantităţile de apă pot ajunge şi la 80 de litri pe metru pătrat în nordul Olteniei şi al Munteniei, în sudul Banatului, precum şi în Carpaţii Meridionali şi de Curbură.

âPotrivit ISU, au fost avariate două autoturisme, iar un arbore a căzut peste gardul unei biserici. Şi în judeţul Prahova, pompierii au intervenit aseară pentru înlăturarea efectelor unor inundaţii produse în staţiunea Sinaia şi în localitatea Băneşti, ca urmare a unei ploi torenţiale.

Probleme au fost anunţate şi în oraşul Buşteni, scrie Rador.

RRA: Pompierii au intervenit în Prahova şi Dâmboviţa pentru înlăturarea efectelor unor inundaţii

În judeţul Prahova, pompierii au intervenit aseară pentru înlăturarea efectelor unor inundaţii produse în staţiunea Sinaia şi în localitatea Băneşti, ca urmare a ploii torenţiale căzute în regiune. Potrivit ISU, probleme au fost anunţate şi în oraşul Buşteni.

La Sinaia s-a intervenit pentru evacuarea apei de pe carosabil, în zona Cumpătu, dar şi pentru degajarea unui arbore doborât de vânt. La Buşteni, reţeaua de canalizare a oraşului nu a mai făcut faţă debitului mare de apă acumulat.

De asemenea, în municipiul Târgovişte, din judeţul Dâmboviţa, un microbuz şi trei autoturisme au rămas blocate într-un pasaj inundat de ploaia torenţială de aseară. Au fost evacuate opt persoane din microbuz şi patru persoane din autoturisme. O femeie a suferit un atac de panică şi a fost asistată medical de un echipaj de la Ambulanţă. Pompierii au intervenit şi pe strada Matei Basarab, pentru degajarea unui copac căzut pe trotuar.

Aproape toată ţara este sub cod galben sau portocaliu de ploi abundente

Aproape toată ţara este, până la ora 10:00, sub cod galben sau portocaliu de ploi abundente. Potrivit meteorologilor, cantităţile de apă pot ajunge şi la 80 de litri pe metru pătrat în nordul Olteniei şi al Munteniei, în sudul Banatului, precum şi în Carpaţii Meridionali şi de Curbură.

Un alt cod galben este valabil până la ora 21:00 de data aceasta de disconfort termic. Cuprinde sud-estul ţării şi Dobrogea.

La rândul lor, hidrologii au emis noi avertizări cod galben şi portocaliu de inundaţii pentru mai multe râuri din zona de munte, dar şi din Banat, Oltenia şi sudul Crişanei. Codul galben vizează râuri din judeţele Maramureş, Cluj, Bihor, Harghita, Teleorman şi Vrancea şi expiră diseară, la miezul nopţii. Codul portocaliu este valabil până la orele prânzului şi vizează mai multe cursuri de apă din judeţele Alba, Sibiu, Hunedoara, Timiş, Caraş-Severin, Olt şi Argeş.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel