Peste 65.800 de angajaţi MAI asigură ordinea publică la alegerile locale

Peste 65.800 de poliţişti, jandarmi, pompieri, poliţişti de frontieră şi angajaţi de la structuri neoperative ale Ministerului Afacerilor Interne asigură ordinea publică duminică, la alegerile locale. 

Purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog, a precizat că, duminică dimineaţă, efectivele Ministerului Afacerilor Interne au predat preşedinţilor birourilor electorale toate secţiile de votare, iar pe parcursul nopţii nu au fost înregistrate incidente care să vizeze securitatea sediilor secţiilor de votare.

'Pentru protecţia secţiilor de vot sunt angrenaţi peste 23.400 de angajaţi MAI, iar alţi 30.000 pentru menţinerea siguranţei publice, atât în proximitatea secţiilor de votare, cât şi pe raza localităţilor. Intervenţia la evenimente va fi asigurată de echipe operative, alcătuite din 4.800 de specialişti, fiind pregătită şi o rezervă de intervenţie de 7.613 oameni', a spus Dajbog.

Ea a arătat că, la începutul săptămânii, au fost trimişi în teritoriu pentru îndrumare şi sprijin ofiţeri cu funcţii de conducere din cadrul IGPR şi de la nivelul aparatului central al MAI.

'Angajaţii Ministerului Afacerilor Interne aflaţi în misiuni vor fi pregătiţi să preia toate semnalările preşedinţilor birourilor electorale.Angajaţii MAI aflaţi în misiuni de asigurare a ordinii publice în perimetrul secţiilor vor fi pregătiţi să preia toate sesizările venite din partea preşedinţilor secţiilor de votare în legătură cu acele cazuri în care sunt semnalate situaţii de vot multiplu', a afirmat Dajbog. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel