Patricia Țig s-a calificat în finala turneului de la Baku: O va întâlni pe Margarita Gasparian

Patricia Țig a reuşit, sâmbătă, o calificare de senzaţie în finala turneului WTA de la Baku (Azerbaidjan), dotat cu premii în valoare de 226.750 dolari. Sportiva noastră a învins-o în semifinale pe principala favorită a competiției, rusoaica Anastasia Pavliucenkova, scor 6-3, 6-2.

Aflată pe locul 154 în clasamentul WTA, românca de 21 de ani înregistrează astfel cel mai bun rezultat al carierei, venind din calificări.

Patricia Țig, care doar luna trecută a debutat pe tabloul principal al unui turneu WTA, a obţinut victoria într-o oră şi 20 de minute, în faţa unei adversare mai experimentate (24 ani) şi mult mai bine clasate în ierarhia mondială, (locul 42), care are în palmares şapte titluri WTA. Cea mai bună clasare din cariera rusoaicei a fost poziția 13 în lume, în iulie 2011.

Prin calificarea în finala de la Baku, românca şi-a asigurat un cec de 21.400 dolari şi 198 de puncte WTA, care o vor duce mai aproape de top 100, ţinta sa pentru acest an, scrie digisport.ro.

În finală, Patricia Ţig va înfrunta o altă rusoaică, Margarita Gasparian (20 ani, 112 WTA), care a dispus în prima semifinală de Karin Knapp (Italia), a doua favorită a turneului, scor 6-3, 5-7, 6-3.

Ţig şi Gasparian s-au mai înfruntat o singură dată, anul acesta, în Franţa, la Andrezieux-Boutheon (ITF, 25.000 dolari), rusoaica învingând cu 6-2, 7-5 în optimile de finală.

Vezi și: Simona Halep, gest uluitor pentru organizatorii turneului de la New Haven

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel