Momente grele pentru Simona Halep. Cauzele eșecului de la Australian Open 2016-exclusiv

Simona Halep era a doua favorită la Australian Open 2016, dar a pierdut fără drept de apel în fața chinezoaicei Shuai Zhang, locul 133 WTA.

În timpul meciului, a părut extrem de nervoasă. Vizibil afectată de prestația sa, Simona Halep părea că își reproșează fiecare greșeală, lucru care i-a blocat revenirea în meci. Ne-am întrebat ce se întâmplă cu Simona Halep în condițiile în care nimeni nu se aștepta să fie eliminată atât de repede de la Australian Open 2016. Am încercat să căutăm cauze ce țin de viața personală. Cristina Zaharia, Psiholog Clinician Specialist, contactată de DC News, a vorbit despre amprenta pe care o lasă relația personal-amoroasă pe jocul unei sportive de o asemenea valoare.

"Eu cunosc femei care au ajuns până la vârsta de 40 de ani fără să aibă raporturi sexuale și nu sunt nici isterice, nici deprimate și nu au probleme pe plan personal sau profesional. Ele așa funcționează. Au luat o decizie pe care și-au asumat-o și au ținut la ea pe parcursul timpului", ne-a spus Cristina Zaharia.

"Până acum a avut o viață sexuală plină de a adus asemenea performanțe? Probabil nu. Este prea mult să legăm viața personal-amoroasă de viața profesională. Este o linie fină între cele două planuri. Lipsa unei vieți personal-amoroase nu își pune amprenta în mod decisiv în modul cum performezi pe teren. Simona Halep este o profesionistă, iar profesioniștii nu își aduc problemele de acasă pe teren", a adăugat Cristina Zaharia.

[citeste si]

"Nu poți să te menții sus o perioadă foarte lungă de timp decât în momentul în care te dedici 100%. Probabil în viața ei, în aceste momente de pauză pe care le-a avut între meciuri, au apărut și alți factori importanți și atunci nu poți să te împarți în zece locuri. Trebuie să dai importanță și altor lucruri vitale din viața ta. Este firesc ca performanța să fie mai scăzută. Dacă punem la un loc stresul, surmenajul și oboseala... acesta este rezultatul. În niciun caz nu m-aș lega de planul personal-amoros. Este prea mult spus. Nu știm multe lucruri despre viața ei. Simona Halep nu a fost transparentă cu acest subiect. Lumea nu este interesată de viața ei personală, ci de ceea ce face pe teren. Să nu uităm că este o fată care a ridicat nivelul țării noastre în sport. Este adevărat, absența unei vieți intime aduce un disconfort, dar nu la nivelul la care să-ți pierzi concentrarea pe teren. Ea știe ce are de făcut, este tânără, are tot timpul din lume să facă ce vrea", a adăugat Psihologul Clinician Specialist pentru DC News.

VEZI ȘI: Criza Simonei Halep. Explicația unui psiholog renumit pentru eșecurile sportivei-exclusiv

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel