MH17, avion prăbușit în Ucraina. Gafă a separatiștilor: în iunie se lăudau cu lansatoare Buk. Cum arată armele ruse

Foto:Vitaly V. Kuzmin / Wikimedia Commons
Foto:Vitaly V. Kuzmin / Wikimedia Commons

Separatiștii pro-ruși, care controlează regiuni din Estul Ucrainei, susțin că nu aveau capabilitățile militare necesare pentru a doborî zborul MH17, care zbura la 10.000 de metri altitudine. Nu de mult însă, rebelii se lăudau că au capturat lansatoare de rachete Buk, aceleași despre care spun acum că nu le posedă.

Știre Itar-Tass din 29 iunie a.c: Forțele de autoapărare din Republica Populară Donețk au capturat o unitate de apărare echipată cu lansatoare de rachetă Buk, a declarat, duminică, pentru Itar-Tass, serviciul de presă al Republicii Populare Donețk. Până acum, nu sunt disponibile detalii despre numărul sistemelor cu rachetă capturate.

Potrivit Washington Post, pentru a doborî un avion care zbura la o asemenea altitudine este nevoie de un sistem anti-aerian de apărare avansat; ministrul de Interne al Ucrainei spune că separatiștii au folosit un lansator de rachete rus, model Buk.

Buk, cunoscut și ca SA-11, este o lansator de rachete cu rază medie și platformă mobilă care poate lovi ținte aflate la altitudini mult mai mari decât cea la care se afla MH17. Există versiuni mai noi ale lansatorului, cunoscute drept SA - 17. Puteți vedea unul în acțiune în clipul de mai jos:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel