Klaus Iohannis, întâmpinat cu huiduieli la festivalul George Enescu

Momente stânjenitoare pentru președintele Klaus Iohannis, duminică seară, la sosirea la Festivalul George Enescu, la prima apariție publică după mai bine de o lună de vacanță. Pentru prima dată de la preluarea mandatului de la Cotroceni, cuplul prezidențial a fost huiduit.

Președintele Klaus Iohannis şi soția sa, Carmen Iohannis, participă, în această seară, la deschiderea festivalului George Enescu. La sosirea la Ateneul Român, familia prezidențială a fost huiduită. Mai mulţi contestatari i-au strigat preşedintelui "ruşine".

Surpriză pentru Lili Ruse pe Valea Oltului: Auziți, domnu' Iohannis...

Oamenii sunt supăraţi că preşedintele ales are un interes mult prea mare pentru deplasări şi mai puţin pentru educaţie şi problemele românilor.

"Tot timpul e plecat afară. Educaţia nu e prioritară. Nu vreau să existe instituția de "prima doamnă". Nu avem nevoie că am avut Elena Ceaușescu și Udrea", a spus o femeie supărată, potrivit România TV.

"La pușcărie, acolo îi e locul", se auzea din grupul celor care huiduiau.

"De ce și l-a luat pe Predoiu ca câine de serviciu? Să mușamalizeze ce a făcut în trecut... eu l-am huiduit și îl mai huidui", a spus și un bărbat din grupul celor protestatarilor.

Orchestre și soliști din elita mondială a muzicii clasice se reunesc la București în cadrul renumitului Festival Internațional "George Enescu", unul dintre cele mai prestigioase evenimente de acest gen din Europa, care debutează duminică seară în capitala României, scrie duminică agenția France Presse.

Klaus Iohannis, prima apariție după mai bine de o lună de absență

"Patru orchestre dintre cele mai apreciate la nivel mondial participă la ediția 2015 a Festivalului Internațional George Enescu", a declarat Oana Marinescu, director de comunicare al festivalului, făcând referire la Orchestra Filarmonicii din Berlin, Orchestra Regală Concertgebouw din Amsterdam, Orchestra Filarmonicii din Viena și Orchestra Simfonică din Londra.

În deschiderea celei de-a XXII-a ediții a Festivalului Internațional 'George Enescu' Orchestra Română de Tineret, având ca dirijor pe estonianul Kristjan Jarvi, va interpreta 'Rapsodia Română Nr. 1' de George Enescu. Apoi violonista americană Sarah Chang va interpreta Concertul Nr.2 pentru Vioară de Jean Sibelius, chiar în anul în care se aniversează 150 de ani de la nașterea compozitorului finlandez.

Urmează celebra Carmina Burana, de Carl Orff, avându-l în distribuție pe unul dintre cei mai bine cotați contratenori ai momentului în lume, Max Emanuel Cencic.

Cea de-a XXII-a ediţie a Festivalului Internaţional "George Enescu" se va desfăşura între 30 august şi 20 septembrie şi va aduce în Capitală artişti şi formaţii de nivel mondial care vor concerta pe scenele bucureştene timp de 22 de zile, la Sala Palatului şi Ateneul Român din Bucureşti, găzduind 58 de concerte în săli, precum şi multe alte evenimente în aer liber.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel