Klaus Iohannis, prima apariție după mai bine de o lună de absență

Preşedintele Klaus Iohannis va fi prezent, duminică seară, la deschiderea Festivalului Internaţional "George Enescu", a anunţat Administraţia Prezidenţială.

Conform sursei citate, Klaus Iohannis va participa duminică, de la ora 19.30, la deschiderea Festivalului Internaţional "George Enescu", care va avea loc la Sala Palatului.

Cea de-a XXII-a ediţie a Festivalului Internaţional "George Enescu" se deschide cu "Rapsodia Română Nr. 1", de George Enescu, în interpretarea Orchestrei Române de Tineret, dirijor fiind Kristjan Järvi.

Li se alătură violnista Sarah Chang, pentru a interpreta "Concertul pentru Vioară", de Jean Sibelius, chiar în anul în care se sărbătoresc 150 de ani de la naşterea compozitorului finlandez.

Urmează "Carmina Burana", de Carl Orff, avându-l în distribuţie pe unul dintre cei mai bine cotaţi contratenori ai momentului, Max Emanuel Cenčić.

Citește și: Dosarul averii lui Klaus Iohannis, trimis la DNA. Ce spune DIICOT

Aproximativ 2.500 de artişti străini şi 500 de artişti români vor veni la ediţia din 2015 a Festivalului "George Enescu", cel mai mare eveniment cultural internaţional organizat de România şi cel mai puternic promotor al creaţiei şi valorilor marelui compozitor român, intrat în patrimoniul mondial, George Enescu.

Cea de-a XXII-a ediţie a Festivalului Internaţional "George Enescu" se va desfăşura între 30 august şi 20 septembrie şi va aduce în Capitală artişti şi formaţii de nivel mondial care vor concerta pe scenele bucureştene timp de 22 de zile, la Sala Palatului şi Ateneul Român din Bucureşti, găzduind 58 de concerte în săli, precum şi multe alte evenimente în aer liber.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel