Ipoteză în Centrul Vechi. "Praful", de la veterinari, pe sub mână

O tânără și-a pierdut viața într-o baie dintr-un club din Centrul Vechi al Capitalei. Presa tabloidă a lansat ipoteza că s-ar fi tăiat și s-ar fi mușcat de mâini până la os, sau s-ar fi zgâriat pe ochi până i-a dat sângele. Cel mai probabil, după ce o mână criminală i-a pus în pahar un drog. "Praful îngerilor" ar fi substanța interzisă la modă în vestul Europei și care a pătruns și pe piața din România. drogul care i-ar fi fost pus tinerei în băutură și a dus la moartea ei. Acest drog poate fi fabricat în laboratoare ilegale sau... importat de unii sterilizatorii în masă a câinilor, fiind folosit în occident ca anestezic veterinar. 

Viața Georgianei Ispas s-a sfârșit într-un mod tragic. Unele tabloide scriu că suferea după o relație pierdută, că devenise dependentă de antidepresive, potrivit Cancan. Nu consuma, în mod obișnuit, alcool, mai ales în timpul serviciului. Familia și apropiații exclud ipoteza. Se pare că în pahar i s-ar fi turnat intenționat un praf alb... al îngerilor. Numit și ”lichid de îmbălsămare”, ”combustibil de rachetă” sau ”superiarbă”, praful este fabricat în laboratoare ilegale. Fenciclidina este încadrată în tabelul I, droguri de mare risc, al Legii I 143/2000. 

Lansat ca un anestezic uman, în prezent este produs de companii din America și folosit ca anestezic veterinar, după ce, în 1967 s-a oprit administrarea la om. Oficial, anestezicul veterinar nu este înregistrat în România. Neoficial, însă, poate fi adus în contextul sterilizării câinilor, cu atât mai mult cu cât în România, în ultimul an, a fost generată o isterie pentru a elimina toți câinii de pe străzi. Și, în acest context, introducerea lui în țară poate fi foarte simplă. 

VEZI și: 

PCP-fenciclidina sau praful îngerilor. Ce efecte distrugătoare are

Centrul Vechi: Moarte suspectă a unei tinere drogată cu o substanță interzisă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel