Daniel Zamfir, reacție după declarația inadmisibilă făcută de Cinteză (BNR)-exclusiv

Legea dării în plată este ținta unor atacuri nefondate și a unor manipulări uriașe. Parcă nu se vrea cu niciun chip ca românii să scape de sub jugul băncilor în lupta cu creditele. 

Până acum, unul dintre inițiatorii Legii dării în plată, deputatul PNL Daniel Zamfir, a fost amenințat de trei ori cu DNA. De ce? Pentru că vrea să le dea românilor o gură de oxigen în războiul cu băncile. Ultima dată, Nicolae Cinteză, de la BNR, doar pentru că nu îi place legea, a spus că DNA ar trebui să analizeze condițiile în care s-a inițiat aceasta.

"Sunt mai convins ca oricând că DNA ar trebui să analizeze condiţiile în care s-a iniţiat legea", a spus Nicolae Cinteză.

Daniel Zamfir - care se luptă din răsputeri să-i salvezi pe români din coșmarul în care băncile i-au înfundat - contactat de DC News a ridicat mai multe semne de întrebare după declarația uluitoare făcută de Nicolae Cinteză.

Amenințări pe bandă rulantă

"Sunt deja la a treia amenințare cu DNA pentru inițierea acestei legi: dl Cinteză, dl Bogdan Olteanu, din nou dl Cinteză. Culmea este că această enormitate nu o comit niște novici, ci viceguvernatorul BNR și directorul Direcției de Supraveghere a Băncii Centrale. Primul a mai fost și președinte al Camerei Deputaților, ar trebui să aibă mai mult respect pentru procesul legislativ din acestă țară", ne-a spus Daniel Zamfir.

"De ce să vină să mă ia DNA pentru că am inițiat această lege? Pentru că nu le convine dumnealor? Pentru că aduce echilibru în relația contractuală dintre bănci și clienți? Pentru că scoate băncile din starea de dominare pe care o au acum în raport cu clienții? Sau pentru că pur și simplu scoate la iveală toate erorile și ilegalitățile comise în acordarea creditelor de milioane de euro pe persoană fizică? Eu cred că acesta este motivul pentru care sunt atât de agresivi cei din mediul bancar împotriva acestei legi. Această lege nu le poate acoperi lor hoțiile tip credit Udrea, Truică, șoferul lui Truică sau persoana fizică care a primit peste cinci milioane de euro ca să construiască un mall. Pe acestea trebuie să și le rezolve singuri!", a mai zis inițiatorul Legii dării în plată.

[citeste si]

Legea nu a scăpat de manipulări

"Au invocat de la bun început o teză extrem de manipulatoare cum că legea este făcută pentru cei bogați, pentru foști și actuali parlamentari etc. Apoi tot dl Cinteză ne-a spus că topul primelor 50 cele mai scumpe credite are garanții mai mari decât sumele de rambursat. Și atunci care e problema? Nu se mai susține teza!", a adăugat Daniel Zamfir.

BNR lovește în Parlament

Fiind inițiatorul Legii dării în plată, Daniel Zamfir nu avea cum să scape de critici din partea răuvoitorilor care, din motive ascunse, nu vor ca legea să fie promulgată de Klaus Iohannis.

"Cred că am ajuns într-un punct extrem de periculos în care Banca Națională își permite astfel de raportări față de Parlamentul României care a votat această lege aproape în unanimitate în cele două Camere. Legea aceasta a primit avizul a cinci comisii. Ca să nu mai spun că are 156 de parlamentari coinițiatori. Ce vrea BNR? Să vină DNA să ne ia pe toți că nu le convine lor legea?
În ceea ce mă privește sunt coștient că m-au transformat într-o țintă, însă compromiterea mea nu va omorî spiritul de echitate al acestei legi, ea este o lege dreaptă care aduce pentru sute de mii de familii din țara asta soluția pe care o așteptau de la Parlamentul României, iar pentru cei care de acum încolo vor dori să ia un credit mai multă încredere că vor avea o relație corectă cu banca", a mai spus Daniel Zamfir în exclusivitate pentru DC News.

VEZI ȘI: Cinteză amenință cu DNA Legea dării în plată. Reacție fermă: Este o prostie! - exclusiv

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel