Crin Antonescu, prima reacție după demisia lui Victor Ponta. Ce-i recomandă lui Dacian Cioloș- Exclusiv

Liberalul Crin Antonescu a vorbit, pentru prima oară după schimbarea guvernului, pentru dcnews.ro, despre demisia lui Victor Ponta din funcția de prim-ministru, despre încrederea sa într-un guvern tehnocrat, dar și despre noul premier Dacian Cioloș. 

Despre demisia lui Victor Ponta 

"Eu am mai spus și repet, cred că ideal pentru premierul Ponta era dacă domnia sa demisiona acum un an, după alegerile prezidențiale. Eu cred că inclusiv pentru domnia sa ar fi fost mai bine din punct de vedere politic, dar, lăsând la o parte chestiunea asta, cred că nu are rost să discutăm foarte mult, este o demisie pe care domnul Ponta a dat-o, a asumat-o, a explicat-o și cred că, din punct de vedere strict politic, a fost o bună ieșire pentru domnia sa", a spus Crin Antonescu despre demisia lui Victor Ponta din funcția de premier al României, după tragedia din Club Colectiv, urmată de proteste de amploare. 

Despre un guvern tehnocrat

Despre guvernul tehnocrat, liberalul opinează că "În principiu, nu am încredere într-o astfel de soluție și, ca dovadă, nicăieri în lumea democratică, nu există decât guverne de tranziție, cu caracter provizoriu, nicidecum guverne așa-zis tehnocrate, ca soluție de reformare a vieții politice sau a societății. Cred că avem de-a face cu un clișeu, care s-a accentuat foarte mult și nu cred că e benefic să alimentăm în societate speranțe în legătură cu tehnocrați care să fie scutiți de toate riscurile și viciile vieții politice și, în același timp, să fie perfect competenți pentru domeniile de administrare. Cine guvernează, vrea sau nu vrea, o declară sau nu, face politică. Guvernarea este un act prin excelență politic și acesta este și sensul politicii". 

Despre Dacian Cioloș

"Eu am o părere excelentă despre Dacian Cioloș, cred că este un om competent, cred că este un om decent și cred că este un om cu resurse importante pentru politica românească. Despre Dacian Cioloș eu cred că este un om care, deși nu a făcut politică de partid, a desfășurat o activitate politică foarte importantă. După părerea mea, a fi comisar european înseamnă a face politică, nu înseamnă să fii un tehnocrat sau un administrator sau un funcționar. Prin excelență, comisar european înseamnă un ministru la nivel european care face politică și politici în Europa. Cred, așadar, că Dacian Cioloș, conducând acum Guvernul României, face și va trebui să facă politică și mai cred că ar fi cum nu se poate mai normal ca, la un moment dat, domnia sa să asume și un rol politic în cadrul unui partid. Sigur că este o decizie pe care o ia sau nu o ia domnia sa, dar cred că așa ar fi cel mai bine, dacă dorește să schimbe lucruri cu adevărat în politica și în societatea românească. Eu repet, am încredere în posibilitățile domniei sale și în buna-credință a domniei sale, dar, dincolo de o perioadă care nu se poate prelungi foarte mult, trebuie să facă această acțiune sau nu", a subliniat Crin Antonescu în ceea ce-l privește pe prim-ministrul Dacian Cioloș. 

VEZI ȘI: Revine Crin Antonescu în viața politică? Răspuns exclusiv

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel