Campania prezidențială va începe cu o execuție politică?

Luni, 4 august, dosarul “Telepatia” are un nou termen. Încărcătura politică a acestui dosar este enormă, mai ales în contextul campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale. Vreme de mulți ani de zile, părțile implicate, adică Parchetul și Dan Voiculescu, și-au prezentat punctele de vedere. Cel puțin în materie de comunicare, Parchetul a pierdut războiul.

Enorm de multe întrebări s-au pus în această anchetă. Au apărut o mulțime de aberații, de păreri ale procurorului luate în calcul drept date și fapte. S-a avut în vedere faptul că anchetele din 2005 și 2006 ale aceluiași DNA s-au soluționat cu NUP. Coincidența s-a întâmplat în 2007, când Dan Voiculescu a susținut suspendarea lui Traian Băsescu din funcția de președinte. Atunci a avut loc și începerea urmăririi penale în dosarul în care Voiculescu a fost găsit vinovat că i-a influențat telepatic pe membrii comisiei de privatizare a Institutului de Cercetări Alimentare.

Lupta politică Dan Voiculescu–Traian Băsescu nu este un secret pentru nimeni dintre cei care contează în spațiul euroatlantic. A urmat prima condamnare a lui Dan Voiculescu și a colaboratorilor săi. Presa a constatat că, în același timp, se aplica metoda dosarelor în cascadă. Așa a apărut o altă aberație, dosarul șantajului trustului Intact la adresa RCS&RDS. Ultima năzbâtie s-a referit la autodenunțurile împotriva lui Dan Voiculescu făcute de oameni de afaceri, unii din închisoare, cum că ar fi fost șantajați cu contracte de publicitate, prin 2007 sau 2008. Urmarea poate fi văzută zilnic la TV. Dan Voiculescu este pus sub control judiciar și trebuie să se prezinte la poliție, de fapt în fața camerelor de luat vederi pentru a da senzația că este un infractor notoriu.

În România, între timp, a început o campanie electorală prezidențială care se anunță cea mai murdară din istoria țării. Probabil că va fi cea mai murdară din întreaga lume civilizată. Președintele Băsescu și-a fixat ca obiectiv al ultimelor luni de mandat împiedicarea lui Ponta să candideze la Președinție. De partea cealaltă, premierul Ponta a anunțat că dl Băsescu va merge la pușcărie după terminarea mandatului. Oricum le-ați privi, nu sunt mesaje de țară europeană.

Totul s-a acutizat din momentul în care, după difuzarea unor imagini cu dl Mircea Băsescu de către Antena 3 în primă fază, fratele președintelui a ajuns în arest preventiv.

Independența Justiției în România este pusă serios sub semnul întrebării.

O condamnare a lui Dan Voiculescu, cel mai constant și aprig luptător politic împotriva lui Traian Băsescu, va conduce automat la ideea că președintele s-a răzbunat, prin instanța de judecată, pentru prejudiciul adus fratelui.

Dacă instanța de judecată l-ar achita pe Dan Voiculescu, lumea ar spune fie că Băsescu a picat la pace cu Voiculescu, fie că Ponta a preluat controlul asupra Justiției.

Încărcătura politică a procesului "Telepatia" a ajuns atât de mare, încât riscă să otrăvească întreaga campanie electorală prezidențială. Adică, exact unul dintre elementele fundamentale ale democrației: votul popular. Lumea nu ar mai analiza viitorul pe care-l va propune fiecare candidat. Ce este adevărat și ce nu este. Totul ar face referire la acest proces de o manieră chiar mai mare decât a fost în cazul "Trofeului Calității".

În mod aberant, cu Justiția în vacanță, pe 4 august, Dan Voiculescu se va afla la instanță. Presupusele sale fapte nu se prescriu până după campania prezidențială. Dacă Justiția ar dori să fie respectată cât de cât măcar, și nu doar temută, verdictul în această cauză, adică într-un dosar cu zeci de mii de pagini, ar trebui dat după alegerile prezidențiale.

În acest fel, într-unul dintre cele mai celebre cazuri de poliție politică, spun eu, de Justiție spun alții, s-ar putea face, eventual, dreptate fără afectarea de-o manieră catastrofală a vieții politice din România. Fiindcă, la urma urmei, este la fel de grav și când politicul influențează Justiția, dar și când Justiția influențează politicul, exact în esența sa democratică.

P.S. Evident, înainte de prescrierea faptelor, care va avea loc în 2015.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel