Ziua Națională a statului Qatar. Ambasadorul statului Qatar în România, mesaj

Abdulla Nasser Abdulla Alhemaidi, ambasadorul statului Qatar în România a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Națională a Qatarului.

"Statul Qatar sărbătorește pe data de 18 decembrie, în fiecare an, ziua sa națională, aceasta fiind data la care șeicul Jassim bin Mohammed Al Thani, fondatorul statului modern, a preluat guvernarea. Această dată are semnificații sublime și profunde în conștiințele și inimile tuturor cetățenilor qatarezi. Statul Qatar a devenit un far semeț al civilizației și un model civic radiant în toate domeniile vieții și la toate nivelurile, deoarece cetățeanul se regăsește între prioritățile politicilor și planurilor sale de dezvoltare, iar omul a fost scopul și obiectivul suprem pentru dezvoltare și motorul acesteia.

Realizările Statului Qatar în ceea ce privește dezvoltarea, știința, domeniul sanitar și cultural au cunoscut transformări istorice sub înțeleapta conducere a Alteței Sale Șeicul Tamim bin Hamad  Al Thani, emirul Statului Qatar (Dumnezeu să-l protejeze), prin adoptarea unei viziuni strategice cuprinzătoare pentru progresele pe termen lung (Qatar Vision 2030), care se bazează pe exploatarea surselor de energie pentru obținerea unei dezvoltări durabile prin diversificarea surselor de constituire a PIB-ului prin investiții, agricultură, industrie și turism, într-un moment în care țara noastră este considerată a fi cel mai mare producător și exportator de gaze naturale lichefiate, cu un procent de 30% din producția globală.

Primul loc în lumea arabă în ceea ce privește nivelul de educație

Pe lângă faptul că suntem pe primul loc în lumea arabă în ceea ce privește nivelul de educație, devansăm toate țările din regiune în ceea ce privește transparența, iar Alteța Sa Emirul Statului Qatar oferă anual un premiu țărilor celor mai determinate să combată corupția.

Politica și proiectele Qatarului în toate domeniile, cum ar fi educația, cultura, sănătatea, sportul, tineretul și asistența socială, au condus la îmbunătățirea nivelului de bunăstare al cetățeanului și al rezidentului pe teritoriul său, respectarea drepturilor sale și păstrarea demnității sale, așa cum relevă structura legislativă regăsită în Constituția permanentă a țării. Astfel, vom asista la alegerile pentru Consiliul Consultativ (Shura) în luna octombrie 2021, acestea fiind o expresie a respectului față de fundamentele democrației, libertății cetățeanului și drepturile sale, dar și o reflexie a crezului conducerii noastre în valorile sociale și morale autentice afirmate de legea islamică și tradițiile străvechi ale societății qatareze. Totodată, am înființat numeroase instituții pentru drepturile omului și avem o mass-media liberă, deschizătoare de drumuri  care a devenit o sursă pentru răspândirea valorilor democrației și libertății de exprimare în lumea arabă.

Cele mai mari rate de dezvoltare între țările arabe

Țara noastră a înregistrat cele mai mari rate de dezvoltare între țările arabe și s-a clasat pe locul 27 în lume în clasamentul Indicatorilor Mondiali de Pace 2020 emis de Institutul de Economie și Pace din Australia în ceea ce privește indicele celor mai sigure și pașnice țări din punct de vedere social. Raportul a plasat Qatarul pe primul loc în lumea arabă și pe locul 16 la nivel mondial, dintre 163 de țări, ceea ce face ca Statul Qatar să fie una dintre cele douăzeci de țări cele mai sigure din lume. Qatarul a depășit, de asemenea, indicele participării femeilor la forța de muncă cu 58,3%, potrivit ultimului studiu publicat de Fondul Monetar Arab. S-a clasat, de asemenea, pe locul 31 la nivel mondial dintre 186 de țări privind Indicele Libertății Economice, fapt care întărește climatul investițional. Qatarul a devenit un reper pentru investițiile străine care au acoperit majoritatea continentelor lumii prin intermediul Autorității de investiții din Qatar, având active de 328 miliarde de dolari și este al zecelea cel mai mare fond suveran din lume.

Unul dintre roadele acestei dezvoltări, care a fost realizată în țara noastră este găzduirea Cupei Mondiale FIFA 2022, pe fondul interesului internațional pentru desfășurarea acestui eveniment iarna, ceea ce reprezintă o recunoaștere a creșterii nivelului provocării pentru noi.

Diplomația statului Qatar, rol de mediere în soluționarea multor conflicte

Diplomația Statului Qatar a jucat un rol de mediere în soluționarea multor conflicte și dispute la nivel regional și internațional, contribuind astfel la promovarea păcii și securității. Pacea, conform diplomației qatareze, nu numai că stinge focul violenței, ci înfăptuiește mai degrabă dreptatea, cooperarea, integrarea politică și economică, respinge nedreptatea și excluderea. Toate aceste principii au constituit un pilon important în abodarea noastră față de chestiunea blocadei impuse țării noastre din iunie 2017, fiind și un factor care ne-a mobilizat capacitățile pentru a elabora o strategie de autosuficiență și o menținere a diplomației preventive.

În același timp ne-am menținut fundamentele politicii noastre externe, varianta dialogului și a sincerității pentru a rezolva divergențele dintre „țările surori”, am răspuns medierii lăudabile a  statului Kuwait și și de afirmare a unitatății statelor Consiliului de Cooperare din Golf, pentru a înfrunta provocările și a sluji popoarelor noastre și intereselor acestora.

"Alegem calea dialogului, a păcii"

Cu această ocazie, ne reafirmăm mândria pentru cea de-a 30-a aniversare a stabilirii relațiilor diplomatice cu România prietenă, privind cu nerăbdare spre cooperarea în diverse domenii de interes comun, în special cel economic, care nu a atins încă nivelul aspirațiilor celor două țări. De asemenea, salutăm cooperarea dintre cele două țări în combaterea pandemiei generate de virusul SARS-CoV-2, schimbul de experiență și informații, precum și ajutorul umanitar pe care l-am acordat României.

Am realizat multe și ne-am confruntat cu provocările furtunilor și conflictelor care au avut loc în regiunea Golfului Arab și în lumea arabă de zeci de ani și am declarat în repetate rânduri că alegem calea dialogului, a păcii și a coexistenței între toate popoarele din regiune și din lume. Privim cu entuziasm spre un viitor mai luminos sub înțeleapta noastră conducere reprezentată de Alteța Sa Emirul Statului Qatar, Dumnezeu să-l protejeze, și unicitatea poporului meu qatarez".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel