EXCLUSIV  Ziua în plus din februarie, un „coșmar” pentru bugetari. Bulai aminteşte cum se dădeau liberele în comunism

FOTO: Freepik
FOTO: Freepik

În cadrul celei mai noi ediiții a emisiunii „Nod în Papură” s-a dezbătut, sarcastic, situația bugetarilor care luna trecută au fost nevoiți să muncească o zi în plus.

La începutul ediției de astăzi a emisiunii „Nod în Papură”, jurnalistul Val Vâlcu și sociologul Alfred Bulai se întrebau, în glumă, dacă bugetarii au reușit să primească 1/30 din salariul pe luna februarie, din moment ce 2024 este un an bisect. Iată mai jos dialogul. 

Alfred Bulai: „Habar n-am, dar în general, indicatorul spectaculos, extraordinar pentru bugetari este ”podul”. Adică modalitatea prin care să cuplezi liberul de miercuri cu cel de luni. Iar la toate se sugerează că le recuperăm. Parcă ar fi pe undeva o cameră pe care scrie „Recuperări”. Nu se recuperează nimic, ce să se mai recupereze? Când eram eu student se mai întâmplau lucruri din acestea.”

Val Vâlcu: „Când erai tu student nu erau sărbători.”

Alfred Bulai: „Nu erau sărbători (cu libere), erau sărbători prin muncă. Într-un an, când nu mai aveau ăștia chef să dea puținele sărbători care se ofereau, au zis că se serbează prin muncă. Ceea ce era corect, pentru că de 1 Mai era Ziua Muncii. De ce trebuia să pleci de la ideea că de Ziua Muncii nu muncești? Mi s-a părut chiar logic!”

VEZI RESTUL EMISIUNII AICI:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel