Ziua Copilului, 1 iunie. Eveniment în Sectorul 6

Muzică, dans, veselie şi multe cadouri au fost ingredientele evenimentului organizat azi, 31 mai 2019, de Primăria Sectorului 6, prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, pentru a sărbători Ziua de 1 Iunie.

O mulţime de prichindei, însoţiţi de părinţi şi bunici, au fost prezenţi la manifestarea dedicată lor şi denumită, sugestiv, "O lume minunată". Prezent la eveniment, Gabriel Mutu, primarul Sectorului 6, a asistat la toate momentele spectacolului şi a subliniat importanţa susţinerii copiilor şi adolescenţilor, atât în familie, cât şi în comunitate, adăugând că „este una dintre cele mai plăcute sarcini ale activităţii mele de primar să pot contribui, an de an, la eforturile de sprijinire a acestora, în plan familial, social sau educaţional".

În incinta Centrului de Recreere şi Dezvoltare Personală "Conacul Golescu-Grant", un loc care oferă activităţi gratuite de educaţie nonformală pentru copiii şi adolescenţii din Sectorul 6, au fost puse în scenă dansuri, momente muzicale, s-au organizat ateliere şi jocuri pentru copii de toate vârstele.

Protagonişti au fost beneficiarii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, începând cu micuţii cu tulburări de spectru autist, de la Centrul de Zi Orşova, care au pregătit două dansuri vesele.

Cursuri gratuite de dans şi canto 

Au urmat, pe scena din curtea conacului, beneficiarii Centrului de Zi Sfântul Andrei şi copiii cu dizabilităţi auditive de la Centrul pentru Copii cu Dizabilităţi Domniţa Bălaşa care au interpretat atât dansuri tradiţionale româneşti, cât şi din repertoriul internaţional. Centrul de Zi "Sfinţii Impăraţi Constantin şi Elena" a fost reprezentat de o trupă de copii preşcolari talentaţi la muzică şi dans, care au pregătit intrarea Corului Nostalgia, al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6.

La eveniment au mai participat copii înscrişi la cursurile gratuite de dans şi canto organizate în incinta Conacului Golescu-Grant, precum şi micii beneficiari ai Programului Integrat de Educaţie pentru Diversitate (PIED) derulat în sprijinul copiilor din comunitatea Giuleşti-Sârbi aflaţi în risc de abandon şcolar.

S-au mai organizat ateliere de modelaj în lut, facepainting şi desene pe asfalt, activităţi şi întreceri sportive. Momentele artistice oferite, surprizele şi cadourile pregătite de organizatori au fost gustate de cei peste 500 de copii prezenţi la eveniment.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel