Ziduri şi conducte de apă din secolele XVIII-XIX sub statuile de la Universitate

statuie-mihai-viteazu
statuie-mihai-viteazu

Structuri de zid şi două conducte de apă din secolele XVIII-XIX au fost descoperite în Piaţa Universităţii din Capitală, în timpul săpăturilor la parcarea subterană ce urmează să fie construită pe locul unde erau amplasate statuile lui Mihai Viteazu, Spiru Haret, Heliade Rădulescu şi Gheorghe Lazăr.

Cercetarea arheologică preventivă din zona Piaţa Universităţii a scos la iveală, pentru început, structuri de zid şi două conducte apă din secolele XVIII-XIX, a declarat adjunctul şefului de şantier, Andrei Măgureanu. "Până nu se termină cercetarea arheologică preventivă a zonei nu putem spune dacă va fi posibilă realizarea pasajului de la Universitate", a spus Andrei Măgureanu.

El a adăugat că la sfârşitul cercetării arheologice va fi întocmit un raport care va fi înaintat Ministerului Culturii. Specialiştii Ministerului îşi vor da verdictul privind lucrările din zona Universităţii, a precizat Măgureanu. "Nimic nu ne împietează lucrarea, am găsit nişte pavaje din secolul al XIX-lea, dar nimic de importanţă arheologică. Aşteptăm însă deciziile specialiştilor", a precizat Hreapcă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel