Zelenski vrea ca Occidentul să apere cerul Ucrainei, așa cum a ajutat Israelul

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a condamnat duminică atacul cu drone și rachete al Iranului împotriva Israelului și a declarat că țara sa are nevoie de ajutorul aliaților pentru a respinge amenințările din aer, la fel cum a făcut și Israelul, scrie Reuters.

Zelenski a cerut din nou Congresului SUA să aprobe un pachet vital de ajutor care a fost blocat de luptele politice din ultimele luni de zile. Forțele Ucrainei se confruntă cu noi atacuri din partea trupelor ruse în est și cu atacuri zilnice asupra orașelor și infrastructurii din partea rachetelor și dronelor ruse.

Scriind pe platforma de socializare X, Zelenski a spus: "Acțiunile Iranului amenință întreaga regiune și lumea, la fel cum acțiunile Rusiei amenință un conflict mai larg, iar colaborarea evidentă între cele două regimuri în răspândirea terorii trebuie să facă față unei reacții hotărâte și unite din partea lumii."

Vorbind mai târziu în discursul său video nocturn, președintele a spus că lumea a văzut că "Israelul nu a fost singur în apărarea sa - amenințările din cer au fost și ele distruse de aliații săi.

"Și când Ucraina spune că aliații nu pot să închidă ochii la rachetele și dronele rusești, înseamnă că este necesar să acționăm, și să acționăm puternic," a spus el.

Cerul Ucrainei, a spus el, nu este "protejat de retorică”.

Și faptul că noi în Ucraina am așteptat luni de zile un pachet vital de sprijin - faptul că încă așteptăm un vot în Congres - dovedește că încrederea teroriștilor a crescut și ea de luni de zile," a spus el."Nu mai este timp de pierdut."

Steve Scalise, liderul majorității în Camera Reprezentanților SUA, a declarat sâmbătă în răspuns la atacul iranian că Camera va schimba programul său pentru a lua în considerare o legislație care susține Israelul și face Iranul responsabil.

Nu a fost imediat clar la ce legislație se referea.

Iranul a furnizat mii de drone kamikaze Shahed Rusiei pe parcursul invaziei sale a Ucrainei lansată în februarie 2022. Acestea au fost folosite pentru a epuiza apărările aeriene ucrainene și pentru a lovi infrastructura departe de liniile frontului.

Zelenski a cerut de luni de zile aliaților vestici ai Ucrainei, în special Statelor Unite, să convoace "voința politică" necesară pentru a furniza apărările aeriene și armamentul de care Ucraina are nevoie.

Președintele a declarat sâmbătă că Germania va furniza un sistem de apărare antiaeriană Patriot de fabricație americană și rachete de apărare antiaeriană Ucrainei într-un "moment critic".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel