Zelenski: „Vom câștiga”. Președintele le cere celor care pot reveni în Ucraina să lupte, să o facă

Fotografie creată de Somchai Kongkamsri, de la Pexels
Fotografie creată de Somchai Kongkamsri, de la Pexels

„Vom câștiga”, spune președintele ucrainean Volodimir Zelenski. Acesta le cere celor care pot reveni în Ucraina pentru a lupta să o facă „în fiecare oră și loc, oraș și localitate, peste tot unde inamicul ne ucide poporul, armata face tot ceea ce poate”.

Volodimir Zelenski a susținut un briefing de presă sâmbătă și a declarat că Ucraina va triumfa în fața forțelor rusești. El a precizat că forțele guvernamentale controlează în continuare Kievul și „punctele cheie din jurul orașului", conform The Guardian, citat de Mediafax.

El a spus că forțele ucrainene vor învinge și a criticat dezinformarea: „Vă rog să-i opriți pe cei care mint sau încearcă să vă mintă sau să ne mintă pe noi. Trebuie să oprim acest război. Putem trăi în pace împreună, la nivel global, ca oameni. Armata noastră, garda noastră națională, poliția noastră națională, apărarea teritoriului nostru, serviciul special, cetățenii Ucrainei, vă rog să continuați. Vom învinge. Glorie Ucrainei".

Zelenski a adăugat: „Știm că ne apărăm pământul și viitorul copiilor noștri. Kievul și zonele cheie sunt controlate de armata noastră”.

Potrivit președintelui ucrainean, inamicul și-a folosit toate armele, artileria, parașutiștii: „Lovesc zonele rezidențiale, încearcă să distrugă infrastructura energetică și toată lumea ar trebui să ne ajute să îi oprim”.

Ucraina ar trebui să devină parte a UE, spune Zelenski

El a spus că, după discuțiile cu liderii UE din ultimele zile, inclusiv cu privire la excluderea Rusiei din SWIFT, crede că Ucraina ar trebui să devină parte a UE și că cetățenii săi ar trebui să aibă aceleași drepturi.

„Am discutat acest lucru astăzi cu liderii europeni. Toate echipamentele și ajutorul militar de apărare vin în Ucraina și se lucrează la deconectarea Rusiei de la SWIFT. Sper că Ungaria va fi forțată să sprijine această decizie", a spus Zelenski.

El a cerut ca oamenii care ar putea să se întoarcă în Ucraina pentru a lupta, să o facă: „În fiecare oră și loc, oraș și localitate și persoană... peste tot unde inamicul ne ucide poporul, forțele noastre armate fac tot ce pot pentru a distruge inamicul. (...) Toți cei care se pot întoarce în Ucraina, vă rog să o faceți, vă rog să vă întoarceți. Vom avea mult de lucru pentru a reconstrui Ucraina noastră. Toți cei care o pot apăra în străinătate, să o facă direct, în mod unit. Fiecare prieten al Ucrainei care vrea să se alăture Ucrainei în apărarea țării, vă rog să veniți, vă vom da arme”.

Zelenski a lansat un alt apel către poporul rus pentru a ajuta la oprirea războiului prin exercitarea de presiuni asupra lui Vladimir Putin și a guvernului său.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel