Zelenski l-a demis pe șeful Departamentului de Securitate al Ucrainei

foto ilustrativ pexels/pixabay
foto ilustrativ pexels/pixabay

Astăzi, 9 mai, președintele Ucrainei, Volodymyr Zelenski, l-a demis pe Serhii Rud din funcția de șef al Biroului de Securitate de Stat al Ucrainei.

Aceasta este menționată în ordinul nr. 317/2024 pe site-ul oficial al instituției prezidențiale, notează și Pravda.

Motivul demiterii oficialului nu este specificat.

"Demiteți pe Rudy Serhii Leonidovych din funcția de șef al Biroului de Securitate de Stat al Ucrainei", se arată în decret.

Serhii Rud a condus Departamentul de Securitate de Stat din octombrie 2019. Înainte de aceasta, a deținut funcția de viceșef al Serviciului de Securitate al Președintelui Ucrainei la Agenția Națională de Securitate a Ucrainei.

Se va reține că Serviciul de Securitate al Ucrainei a expus o rețea de agenți ai celui de-al 5-lea serviciu al FSS al Federației Ruse care pregăteau asasinarea președintelui Volodymyr Zelenski, șeful SSU Vasyl Maliuk și șeful serviciului de informații Kyrylo Budanov.

Agenția a adăugat că organizarea atacului terorist a fost supervizată de angajați ai Departamentului de Informații Operaționale al celui de-al 5-lea Serviciu: Maxim Mishustin, Dmytro Perlin și Aleksii Korniev.

În special, conform SBU, în ianuarie 2022, Dmytro Perlin a devenit curatorul „taupilor”, care au fost recrutați chiar înainte de invazia la scară largă a Rusiei. Până atunci, colegul său Oleksiy Kornev „avea grijă” de ei.

Înainte de începerea războiului la scară largă, Oleksii Korniev a ținut o serie de întâlniri conspirative cu colonelul SSD pe teritoriul statelor europene vecine. De asemenea, fondurile pentru agenți erau transferate de obicei în străinătate, se menționează în raport.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel