Zegrean, despre abrogarea recursului compensatoriu. Declarații explozive

Rodica Mitu / 02 dec 2019 / 11:58 Salveaza PDF Comentarii
Justiție
Justiție

Augustin Zegrean a vorbit despre recursul compesatoriu.

„Sigur că au promis că vor abroga legea aceasta - că am văzut că au apărut declarații și că ar vrea să o anuleze, lucru care nu este posibil. Pentru că legile nu se anulează, pot să o facă! Și dacă au promis poate că și trebuie să o facă. Problema lor este acum cum să o facă?! Nu au trecut decât câteva luni de la referendum, unde s-au angajat că nu vor mai face ordonanțe de urgență pe Legile justiției, macar ei să respecte acest angajament, dacă alții nu au respectat!", a declarat, pentru Mediafax, Augustin Zegrean.

„Dar se pare că în Parlament nu toate partidele vor să anuleze legea aceasta și atunci rămâne soluția angajării răspunderii Guvernului, dar aceasta chiar nu merge pentru că ar fi pentru prima dată în istoria acestei țări când guvernul și-ar angaja răspunderea pe abrogarea unei legi. Angajarea răspunderii are drept scop de a se adopta legi sau programe. În istoria recentă, am avut exemple prin care guvernul și-a angajat răspunderea - Codul Penal, Codul Civil, Codul de Procedură Penală, pe lucruri serioase... Cum ar suna să te duci în Parlament și să spui că îmi asum răspunderea pe legea numărul și legea să fie doar atât: legea numărul nu știu cât se abrogă?! Ar duce în derizoriu și instituția aceasta a angajării răspunderii...", a mai sous, pentru sursa citată, Augustin Zegrean.

Augustin Zegrean a explicat însă că eventuala abrogare a legii recursului compensatoriu nu are cum să aibă efecte asupra deținuților care au beneficiat deja de această măsură.

 

 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24