Zeci de migranți, prinși în timp ce încercau să intre ilegal în România

Un număr de 24 de migranţi cu cetăţenie turcă, ce intenţionau să intre ilegal în România pe jos, din Serbia, au fost depistaţi în noaptea de sâmbătă spre duminică de o echipă comună formată din poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Lunga şi jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Timiş.

'În data de 20 august, în jurul orei 23,30, o echipă comună formată din poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Lunga şi jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Timiş, în cadrul unei misiuni comune desfăşurate în baza planului comun de menţinere, asigurare a ordinii publice şi creşterii gradului de siguranţă a cetăţeanului, a depistat, într-un lan de porumb aflat în apropierea graniţei cu Serbia, pe direcţia localităţii de frontiera Comloşu Mic, mai multe persoane de origine afro-asiatică ce nu îşi justificau prezenţa în zonă. Imediat, mai multe patrule de intervenţie şi supraveghere a frontierei de stat au intervenit, fiind depistate două grupuri de persoane, care au fost preluate şi transportate la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Lunga, în vederea cercetărilor', se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră (IGPF), potrivit Agerpres.

Potrivit sursei citate, din primele verificări s-a stabilit că sunt 24 de persoane, 13 adulţi (7 bărbaţi şi 6 femei), cu vârste cuprinse între 18 şi 34 ani şi 11 copii, cu vârste cuprinse între 3 luni şi 7 ani. 'Din primele declaraţii şi din documentele descoperite asupra adulţilor, a rezultat că aceştia sunt cetăţeni turci. Au fost contactate autorităţile de frontieră sârbe în vederea cercetării în comun a evenimentului şi punerii în aplicare a acordului de readmisie. Dispozitivul de supraveghere a frontierei a fost întărit, conform planului comun de acţiune pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale', se arată în acelaşi comunicat.

Începând de vineri, în vederea creşterii gradului de siguranţă la frontiera de sud-vest a României, s-au luat măsuri de suplimentare a efectivelor şi mijloacelor logistice. 

Citește și: România, măsuri sporite de securitate la granița cu Serbia

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel