Zece mii de câini vor fi sacrificați la Festivalul Yulin Dog. Campanie fără precedent la nivel mondial

Foto: The Independent
Foto: The Independent

#stopyulin2015 este hashtag-ul prin care, la nivel mondial, iubitorii de animale încearcă să pună presiune asupra autorităților chineze pentru a nu ucide, și-n 2015, 10.000 de câini și, mai recent, pisici, la Festivalul Yulin Dog, care va avea loc în 21 și 22 iunie, potrivit The Independent.

Oraşul Yulin, din sudul Chinei, este în fiecare an, gazda festivalului care şochează întreaga lume. Locuitorii ucid mii de câini pentru a-i găti şi servi în timpul festivalului gastronomic, care celebrează solstiţiul de vară.

Presiunea campaniilor împotriva evenimentului și a petițiilor mondiale asupra autorităților chineze este nesemnificativă, fiind limitată de atitudinea de desconsiderare a Guvernului chinez față de opinia publică. Mișcările de pe Facebook și Youtube nu au niciun efect asupra cetățenilor chinezi. Ambele sunt interzise în China și cetățenii nu au acces la ele. Cu toate acestea, ei sunt informați despre mișcarea împotriva uciderii animalelor în masă, pentru consum, la Festivalul Yulin Dog prin alte mijloace de comunicare online. Numărul chinezilor care se împotrivesc masacrului a crescut semnificativ în ultimii ani și unul dintre activiști susține că aproximativ cinci ani ar mai putea dura acest festival care îngrozește o lume întreagă. Un alt festival asemănător a fost interzis în China, după 600 de ani de celebrare, datorită presiunii publice.

Un raport al unui ONG din Hong Kong arată că anual, în China, sunt sacrificați pentru a fi consumați 10 milioane de câini în fiecare an.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel