Vrancea: Elevii romi din judeţ, încurajaţi să se înscrie pe locurile rezervate lor în licee şi facultăţi

Asociaţia Partida Romilor Pro Europa din Vrancea a iniţiat o campanie de informare în rândul elevilor romi pentru a-i încuraja să se înscrie pe locurile rezervate lor în liceu şi facultăţi, potrivit preşedintelui asociaţiei, Toader Constantin.

'Această campanie educaţională dă prilejul tuturor tinerilor de etnie romă să meargă pe locuri rezervate lor în licee şi facultăţi. Datorită acestei campanii, în Vrancea a crescut de la an la an numărul tinerilor interesaţi de facultate şi liceu, care sunt foarte încântaţi de această posibilitate. Cei care merg la facultate pot beneficia şi de o bursă de 850 de euro pe an', a declarat, pentru AGERPRES, Toader Constantin.

Pentru că în curând va începe admiterea la liceu şi facultate, un grup de 15 tineri de etnie romă vor merge prin instituţiile de învăţâmânt din judeţ, acolo unde învaţă elevi de etnie romă, pentru a-i informa despre posibilitatea înscrierii pe aceste locuri rezervate.

În urma unui protocol încheiat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Vrancea, elevii romi au la dispoziţie 150 de locuri rezervate în liceele şi colegiile din Vrancea, însă nu întotdeauna aleg să se înscrie pe aceste locuri, de teama discriminării. 'Sunt locuri rezervate tinerilor de etnie romă, care îi pot ajuta să meargă mai departe, la liceu şi facultate. În anii anteriori am avut rezultate bune în urma acestor campanii. Însă nu toate locurile rezervate la nivelul judeţului în licee au fost ocupate, pentru că sunt elevi care nu doresc să beneficieze de recomandarea noastră pentru a se înscrie la liceu sau facultate şi merg pe propriile lor forţe. Motivul principal este acela că se gândesc că ar putea fi discriminaţi dacă ar intra pe aceste locuri', a declarat, pentru AGERPRES, preşedintele organizaţiei de tineret al Asociaţiei Partida Romilor din Vrancea, David Ceobotaru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel