Vot a la Roberta Anastase pentru acordul cu FMI

parlement-camera-deputatilorDeputaţii au adoptat proiectul de lege pentru ratificarea scrisorii suplimentare de intenţie cu FMI. Ca să treacă legea, Ioan Oltean, de la PDL, a supus votului de două ori proiectul. Opoziţia contestase primul rezultat, invocând lipsa cvorumului.

Preşedintele de şedinţă, Ioan Oltean, a anunţat că va supune la vot legea, deşi nu era programată o şedinţă de vot final, pentru a evita adoptarea tacită. Dacă trecea data de  28 octombrie fără o dezbatere, legea se considera aprobată.

Oltean a numărat 79 de voturi favorabile, 67 împotrivă şi două abţineri, declarând că proiectul a fost adoptat şi că va fi trimis Senatului. Opoziţia a contestat cvorumul de şedinţă, Aura Vasile, de la PSD, anunţând că au fost doar 150 de prezenţi, mai puţini decât prevede cvorumul. În sală ar fi trebuit să se afle 167 de deputaţi, ca să se poată considera legea aprobată. Opoziţia consideră că legea ar aproba memorandumul cu FMI al Guvernului Boc şi al preşedintelui Băsescu, nereprezentativ pentru societatea românească. "Memorandumul o să nenorocească tot poporul, iar dumneavoastră în decretaţi adoptat cu 150 de voturi', a acuzat deputatul social-democrat Aura Vasile. Cvorumul a fost contestat şi de liberalul Eugen Nicolăescu, care a cerut apel nominal.

De fapt, dacă nu se vota astăzi, moţiunea din 27 octombrie ar fi putut schimba majoritatea parlamentară şi anula acordul, care trebuia rediscutat cu FMI. Odată adoptată legea de ratificare a memorandumului, acesta nu va putea fi schimbat de un nou guvern. Pe de altă parte, manevra lui Ioan Oltean dă o scuză unui eventual executiv alcătuit de PSD-PNL, care va susţine că joacă la impuse, din cauza votului din 26 octombrie. Oltean conduce şedinţele întrucât Opoziţia refuză să participe atunci când prezidează Roberta Anastase, acuzată de fraudă la votul pe legea pensiilor, când a numărat împreună cu Sever Voinescu, 160 de deputaţi, având 86 de prezenţi în sală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel