Vlad Voiculescu una zice, alta semnează. Controversă cu relaxarea măsurilor în București

Vlad Voiculescu una zice, alta semnează. Controversă cu relaxarea măsurilor în București
Vlad Voiculescu una zice, alta semnează. Controversă cu relaxarea măsurilor în București

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) a decis vineri ridicarea, începând de luni, a mai multor restricții în Capitală, având în vedere că trei zile la rând incidenţa infectării cu COVID-19 s-a situat sub 3 la mia de locuitori.

Decizia a fost luată după ce Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, a transmis o scrisoare către Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) în care spunea că solicită menținerea restricțiilor în București. El avertiza că ”măsurile de relaxare constituie un risc major ce ar putea duce la un noul val de infecții”. 

În ciuda faptului că are recomandări privind păstrarea restricțiilor, chiar el a semnat un document prin care se spune clar că dacă incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din județ/localitate este mai mare de 1,5 și mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori, măsurile se pot relaxa.

VEDEȚI AICI Hotărârea nr. 3/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 13 ianuarie 2021, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 SEMNATĂ ȘI DE VLAD VOICULESCU.

Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, a anunţat, vineri, că a fost stabilită relaxarea mai multor măsuri de restricţie, prin decizia Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă, cu toate că Ministerul Sănătăţii condus de Vlad Voiculescu a recomandat o relaxare treptată.

”Chiar înaintea începerii şedinţei de comitet pentru situaţii de urgenţă am primit o adresă de la Ministerul Sănătăţii, prin care ni se făcea o asemenea recomandare, să temporizăm relaxarea. Noi, însă, trebuie să ţinem cont de faptul că suntem aici să luăm în considerare aceleaşi cifre, aceiaşi indicatori şi aceleaşi acte normative pe care le-am avut în vedere atunci când am impus restricţiile, pentru că aşa este şi moral şi legal”, a declarat Traian Berbeceanu.

VEZI ȘI: EXCLUSIV  PNL, măsuri de relaxare vs. USR, restricții în București. Cine a pus în dezbatere scrisoarea lui Vlad Voiculescu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel