Virgin Galactic amână lansarea serviciului comercial de călătorii spațiale

Virgin Galactic a anulat cursele spațiale până în 2022. 

Compania spațială Virgin Galactic Holdings Inc a anunțat că amână serviciul comercial de călătorie în spațiu până în trimestrul al patrulea al anului 2022 și nu va efectua un alt zbor de testare planificat pentru acest an, relatează Reuters, scrie Mediafax. 

Virgin Galactic a precizat că "serviciul comercial este acum așteptat să înceapă în trimestrul IV 2022".

Federal Aviation Administration (FAA) a interzis pe 2 septembrie companiei Virgin Galactic să mai zboare cu nava SpaceShipTwo până la finalizarea unui raport privind zborul avionului-rachetă care l-a transportat pe miliardarul britanic Richard Branson la marginea spațiului.

Branson a fost unul dintre cei șase angajați ai Virgin Galactic care au participat la zborul din iulie, care s-a înălțat în spațiu la peste 80 de km.

Anchetă închisă 

La 29 septembrie, FAA a închis ancheta privind accidentul de lansare a avionului Virgin Galactic Unity 22 din 11 iulie, care a deviat de la spațiul aerian atribuit în timpul coborârii, și a ridicat ordinul de reținere la sol pe care îl impusese.

Virgin Galactic declarase în septembrie că plănuiește un alt zbor SpaceShipTwo, în așteptarea verificărilor tehnice și a condițiilor meteorologice. Luna trecută, compania a declarat că cel mai devreme se așteaptă "să deschidă fereastra de zbor la jumătatea lunii octombrie".

Program de îmbunătățire

Dar Virgin Galactic a declarat joi că va începe mai întâi programul de îmbunătățire planificat și va efectua zborul de testare după ce aceste lucrări vor fi finalizate și înainte de lansarea serviciului comercial.

Programul este conceput pentru a îmbunătăți performanța vehiculului și capacitatea de zbor.

Prințul William îi mustră pe miliardarii angajați în cursa spațială

Prințul William pare să dezaprobe turismul spațial, susținut de unii dintre cei mai importanți miliardari din lume, relatează CNBC, mai scrie Mediafax.

Vorbind pentru BBC, William a spus: "Am văzut că toată lumea încearcă să pună la punct turismul spațial ... avem nevoie de unele dintre cele mai mari creiere și minți din lume să încerce să repare această planetă și nu să încerce să găsească următorul loc unde să mergem să trăim".

Comentariile Ducelui de Cambridge - care au fost difuzate integral joi - au fost făcute în aceeași săptămână în care actorul William Shatner, în vârstă de 90 de ani, a ajuns în spațiu într-o capsulă a Blue Origin, compania lui Jeff Bezos.

Față în față cu Bezos, după ce s-a întors pe Pământ, Shatner a spus "Ceea ce mi-ați oferit este cea mai profundă experiență pe care mi-o pot imagina. Sunt atât de plin de emoție în legătură cu ceea ce tocmai s-a întâmplat". Bezos însuși a întreprins un zbor spațial pe 20 iulie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel