Viorica Dăncilă, decizie: Schimbări la Interne şi ONJN

Mihai Ciobanu / 16 mai 2018 / 21:08 Salveaza PDF Comentarii
Viorica Dăncilă
Descriere foto: Viorica Dăncilă

Viorica Dăncilă, primul-ministru al României a decis schimbarea conducerii ONJN (Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc).

Schimbare la conducerea Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc. Decizia a fost luată miercuri de către premierul României, Viorica Dăncilă. Marius-Sebastian Ionescu a fost numit în funcţia de preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc (ONJN), printr-o decizie a premierului Viorica Dăncilă. 

Totodată, şefa Executivului a decis eliberarea lui Dan Iliovici de la conducerea ONJN. 

Printr-o altă decizie a premierului, Bogdan Samoilă a fost eliberat, la cerere, din funcţia de subsecretar de stat la Ministerul Afacerilor Interne. 

Deciziile au fost publicate miercuri în Monitorul Oficial. 

Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc, înfiinţat pentru diminuarea evaziunii fiscale în domeniu

Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc este organ de specialitate al administrației publice centrale, cu personalitate juridică, în subordinea Guvernului Romaniei, înființat prin OUG nr.20/27.03.2013, aprobată prin Legea nr. 227/19.07.2013, care funcționează în conformitate cu prevederile HG nr.298/29.05.2013, modificată și completată prin HG nr.644/28.08.2013.

Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc a fost înființat ca organism unic de specialitate în scopul gestionării unitare a unor baze de date și a unui sistem informatic de monitorizare și control care să permită diminuarea evaziunii fiscale în domeniu și creșterea încasării taxelor și impozitelor la bugetul de stat.

La baza înființării Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc, a stat și necesitatea îmbunătățirii și adaptării reglementărilor jocurilor de noroc la dinamica acestui domeniu extrem de activ, cu implicații sociale asupra unor categorii vulnerabile, ținând seama de necesitatea asigurării prevenirii dependenței de jocuri de noroc și a protecției minorilor.

[citeste si]


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26