Violențe în Hong Kong. Mai mulți protestatari, arestați

Poliția din Hong Kong a reținut mai mulți protestatari în cursul incidentelor violente care au avut loc în timpul manifestației de duminică, în cursul căreia unii demonstranți au aruncat cu cocktailuri Molotov spre forțele de ordine, informează agenția de știri Reuters.

Violențele produse duminică au fost printre cele mai grave de când au izbucnit protestele prodemocrație.

O intrare a unei stații de metrou a fost incendiată după ce protestatarii au aruncat cu cocktailuri Molotov.

Incendii s-au înregistrat și în alte zone ale orașului, iar mai multe ferestre ale sediului guvernului local au fost sparte.

Poliția a folosit gaze lacrimogene și un tun cu apă pentru a dispersa mulțimea. Mai mulți protestatari au fost imobilizați și reținuți de forțele de ordine.

Protestatarii au pornit într-un marș neautorizat din zona comercială Causeway Bay spre districtul de afaceri din centrul orașului, iar apoi s-au îndreptat spre sediul guvernului local.

Măsuri sporite de securitate

Autoritățile au sporit măsurile de securitate în jurul sediului guvernamental, fiind instalate garduri metalice și baricade, potrivit presei locale.

Manifestația antiguvernametală de duminică are loc concomitent cu proteste plănuite de mișcarea prodemocrație din Hong Kong în mai multe orașe din întreaga lume. În urma unui îndemn lansat de activiști prodemocrație din Hong Kong pentru un "Marș Global Anti-Totalitarism", mitinguri de solidaritate au loc în cel puțin 64 de orașe din întreaga lume, inclusiv în Statele Unite, Japonia sau Malaysia.

Protestele au loc pentru a marca demonstraţiile din anul 2014 şi cu doar câteva zile înainte de împlinirea a 70 de ani de când Partidul Comunist se află la putere în China.

În Hong Kong au loc proteste de peste 17 săptămâni, faţă de un proiect de lege care prevedea facilitarea extrădărilor spre China. Manifestanţii cer demisia premierului susţinut de Beijing, Carrie Lam.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel