Vin chinezii. O delegație uriașă de oameni de afaceri și oficiali sosește la București. Trei proiecte gigantice

Guvernul pregătește întâlnirea cu delegația chineză care va ajunge la București. A adoptat mai multe memorandumuri legate de proiecte pe care România ar urma să le deruleze împreună cu Republica Populară China. Delegația de oameni de afaceri chinezi este uriașă și în concordanță cu miza întâlnirii. 

[caption id="attachment_391579" align="alignnone" width="640"] Premierul Romaniei, Victor Ponta, este primit de Xi Jinping, președintele Republicii Populare Chineze, la Beijing. 2 iulie, 2013[/caption]

În București se va desfășura și reuniunea prim-miniştrilor din Europa Centrală şi de Est cu prim-ministrul Chinei. Premierul a subliniat, miercuri, că va fi o delegație de oameni de afaceri și miniștri, vor fi aproximativ 300 de oameni de afaceri din China. Premierul a mai precizat că va avea loc și o întâlnire bilaterală a delegației chineze cu Guvernul României. Vor fi semnate mai multe memorandumuri și acorduri.

Printre memorandumurile semnate de Guvern se numără, potrivit HotNews:

Proiecte energetice

- memorandum cu tema: unele măsuri privind cooperarea cu Republica Populară China în domeniul energetic în vederea realizării proiectului Cheap Tarniţa Lăpusteşti.

-memorandum cu tema: unele măsuri privind cooperarea cu Republica Populară China în domeniul energetic în vederea realizării proiectului de tip "Green/Brown Field" pentru construirea unui grup energetic nou de minim 500 MW la Termocentrala Rovinari.

- memorandum cu tema: unele măsuri privind cooperarea cu Republica Populară China în domeniul utilizării paşnice a energiei nucleare cu precădere în vederea realizării Unităţilor 3 si 4 de la CNE Cernavodă.

- memorandum cu tema: unele măsuri privind cooperarea cu Republica Populară China în domeniul energetic în vederea realizării proiectului „Lucrări la Termocentrala Deva privind reabilitarea Grupului nr. 4 şi instalaţii de desulfurare pentru Grupurile nr. 3 si nr. 4” promovat de Societatea Complexul Energetic Hunedoara.

- memorandum de înţelegere între Ministerul Economiei din România (Departamentul pentru Energie) şi Administraţia Naţională pentru Energie din R.P China cu privire la cooperarea în proiecte de energie nucleară. 

Proiecte pentru export

- memorandum cu tema: Aprobarea Protocolului între ANSVSA şi AQSIQ privind exportul de bovine pentru reproducţie în R.P China;

- memorandum cu tema: Aprobarea Protocolului ANSVSA şi AQSIQ privind exportul de carne de porc în R.P China.

Cooperare bilaterală și înființarea reciprocă a  Institutului/Centrului Cultura

- memorandum privind "Declaraţia comună a Guvernului României şi Guvernului Republicii Populare Chineze privind aprofundarea cooperării bilaterale în noile circumstanţe".

- memorandum cu tema: Aprobarea negocierii şi semnării Acordului între Guvernul României şi Guvernul Republicii Populare Chineze cu privire la  înfiinţarea reciprocă a Institutului/Centrului Cultura".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel