Viermi în creierul unui bărbat după ce a consumat o tocană

Un lucrător în construcții din China, în vârstă de 46 de ani, care suferă de convulsii, s-a dovedit a avea viermi în creierul său.

Cu aproximativ o lună în urmă, Zhu (pseudonim pentru pacient), din Quzhou, în estul provinciei Zhejiang, a cumpărat carne de porc și carne de miel pentru a găti o mâncare picantă, potrivit unui raport publicat săptămâna trecută de Primul Spital afiliat al Universității Zhejiang, scriu jurnaliștii de la CNN.

Câteva zile mai târziu, a început să se simtă amețit și a suferit dureri de cap în timpul zilei, se arată în raport. În timpul nopții, în timp ce dormea, Zhu a prezentat simptome asemănătoare convulsiei, similare cu epilepsia.

Colegii lui Zhu l-au găsit în timpul unei astfel de crize și l-au trimis rapid la un spital din apropiere, unde un tomograf a arătat „calcificări intercraniene" și leziuni în craniul său. Cu toate acestea, Zhu a refuzat orice alte examene, nevrând să cheltuiască mai mulți bani și s-a întors acasă, potrivit raportului.

Simptomele nu au dispărut

Cu toate acestea, simptomele nu au dispărut și Zhu a continuat să sufere de convulsii. În cele din urmă, s-a dus la spitalul universității din Zhejiang, unde medicii au efectuat o scanare RMN și l-au diagnosticat cu neurocisticoză - tenioane pe creier.

După ce a aflat că Zhu a mâncat recent acel preparat, medicul șef al spitalului a speculat ca acea carne de porc și năutul ar fi putut fi infestate cu larve de tenie - care ar fi putut apoi să intre în tractul digestiv al Zhu, deoarece carnea nu a fost gătită corect.

Zhu și-a revenit după ce medicii au îndepărtat teniile și au redus presiunea asupra creierului său, se arată în raport.

Neurocysticercosis este o infecție parazitară care se contractă atunci când cineva înghite ouă de ten care au trecut în fecalele altei persoane care are o tenă intestinală. Larvele se târăsc din ouă și în țesuturile musculare și ale creierului, unde formează chisturi - ca „calcificările" observate în tomografiile Zhu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel