Vier Pfoten cere anchetă în cazul câinilor uciși la Târgu Jiu și oferă o recompensă de 2000 de lei

caine
caine

Fundațiile Vier Pfoten și Speranța condamnă actele de cruzime de la Târgu Jiu, unde zeci de câini fără stăpân au fost uciși și abandonați pe un teren viran de la marginea orașului. ONG-urile solicită poliției locale declanșarea unei investigații amănuntițe și oferă o recompensă de 2000 de lei pentru furnizarea de informații corecte și relevante care să conducă la descoperirea vinovaților.

”Din păcate astfel de acte barbare nu sunt o noutate în România și ele ar trebui să fie pedepsite cu închisoarea. Avem o lege pentru protecția animalelor încă din 2004, iar autoritățile trebuie să o aplice”, a declarat Ioana Dungler, director de proiecte al Vier Pfoten.

Actuala lege pentru protecția animalelor prevede pedeapsa cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani sau amendă penală de la 1.000 și 10.000 de lei pentru persoanele care se fac vinovate de acte de cruzime asupra animalelor.

Acesta este al treilea masacru comis asupra câinilor fără stăpân din Targu Jiu în acest an. În urmă cu două luni, tot pe raza municipiului au fost găsiți 12 câini morți, iar analizele de laborator realizate de Direcția Sanitar Veterinara (DSV) Gorj au arătat că fuseseră otrăviți cu Furadan. Un caz similar s-a petrecut în luna ianuarie, cand în cartierul Vărsătui au fost găsite zeci de cadavre de câini. Poliția nu a găsit vinovații, iar dosarul a fost închis.

Fundațiile Vier Pfoten și Speranța oferă o recompensă de 2000 de lei pentru persoana care va furniza indicii corecte și relevante menite să ajute poliția la soluționarea cazului.

Citește și: Cruzime: 30 de câini morți, găsiți pe digul Jiului

Vier Pfoten: Au fost încheiate nişte socoteli între USL şi PDL. Legea maidanezilor pentru suspendarea lui Băsescu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel