Urmărește emisiunea live


Victoria Cociaș, actrița cheie de la Teatrul Nottara, sărbătorită de colegi pe 6 iunie

Victoria Cociaș, 6 iunie. Victoria Cociaș, una dintre actriţele cheie ale Teatrului Nottara, este sărbătorită de colegii de breaslă vineri, 6 iunie.

Victoria Cociaș. Rolurile Victoriei Cociaș au rămas pentru multă vreme în memoria publicului, în spectacole dintre cele mai variate, demonstrând calitatea sa de a se adapta oricărei cerinţe pe scenă. Câteva dintre montările în care Victoria Cociaş a jucat sunt: Taifun de Tzao Yui, Scapino şi Burghezul gentilom de Molière, Puricele de Georges Feydeau, Revizorul de Gogol, Cui i-e frică de Vriginia Woolf? de Edward Albee, Două femeie celebre de M. Donald şi R. David, D'ale carnavalului de I.L. Caragiale, Cheek to cheek de Jonas Gardell, Prinţul Negru de I. Murdoch, Scrisoare de dragoste de Fernando Arrabal, Special sânge de Guy Foissy, Antigona de Sofocle şi multe altele.

VEZI ȘI: Un destin spulberat. Lacrimi pe scena Teatrului Nottara

Victoria Cociaș. Victoria Cociaș a mărturisit că dintotdeauna şi-a dorit să joace în tragedii, era un vis nutrit în facultate şi că nici drama nu i-ar fi displăcut. În realitate, însă, a jucat în multe comedii şi chiar a ajuns să îndrăgească acest gen, simţindu-se astfel şi mai aproape de inima publicului. Îl face să uite de probleme sale şi îl destinde.

Victoria Cociaș. În prezent, Victoria Cociaş poate fi văzută în cea mai nouă producţie a Teatrului Nottara, Poker Face de Petr Kolečko, în regia Adelei Biţică, unde rolul Jana îi pune la încercare îndrăzneala artistică. Într-un alt registru este rolul Maria Callas din spectacolul Maria Callas – La Divina de Terrence McNally. Aprecierile favorabile şi premiile oferite acestei montări, a cărei regie o semnează Radu Gabrea, îi demonstrează calitatea. O biografie emoţionantă, dar concisă, a uneia dintre cele mai iubite artiste ale lumii, interpretată cu nobleţe de Victoria Cociaş, acest spectacol a fost şi este unul dintre cele mai urmărite în ţară şi străinătate. Scandal la Operă! de Ken Ludwig şi Ultimul Don Juan de Neil Simon, ambele în regia regretatului Petre Bokor, sunt alte două producţii ale Teatrului Nottara, în care, de această dată, actriţa aduce zâmbetul pe buzele spectatorului. De fapt, în orice rol ar fi distribuită, Victoria Cociaş cucereşte publicul.

Victoria Cociaș. Victoria Cociaș a demonstrat acest fapt în întreaga sa carieră. Secretul ei? Dragostea pentru public, profesionalismul şi, mai ales, acea distincţie care o înconjoară pe scenă şi în viaţa de zi cu zi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel