Mircea Geoană, mesaj de suflet: "Este un titan"-VIDEO

Mircea Geoană a transmis un mesaj special pe pagina sa de Facebook. Ziua de luni, 10 februarie, este de-o mare importanță pentru lumea teatrului și a filmului. Victor Rebengiuc împlinește frumoasa vârstă de 81 de ani, iar politicianul a ținut să-i dedice câteva rânduri pe o rețea de socializare.

"Un titan al teatrului românesc. La mulți ani și multă sănătate, Victor Rebengiuc!", a scris Mircea Geoană pe Facebook.

Victor Rebengiuc îşi serbează ziua luni, 10 februarie, când împlineşte vârsta de 81 de ani. Actorul este îndrăgit pentru numeroasele filme şi spectacole de teatru în care a fost distribuit, printre care „O scrisoare pierdută“ (1982), „Moromeţii“ (1987) sau mai noul „Medalia de onoare“ (2009).

Printre rolurile sale din teatru se numără: Jim Curry, din "Omul care aduce ploaia", de R. Nash, în regia lui Liviu Ciulei, Pierre - "Nebuna din Chaillot", de J. Giraudoux, regia Liviu Ciulei, Walter Lee - "Un strugure în soare", de L. Hausburry, regia Lucian Pintilie, Orlando - "Cum vă place", de William Shakespeare, regia Liviu Ciulei, Tipătescu - "O scrisoare pierdută", de I. L. Caragiale, regia Liviu Ciulei, Lear - "Regele Lear", de William Shakespeare, regia Dragoş Galgoţiu, Marat - "Sade", de Peter Weiss, regia Silviu Purcărete, Claudius - "Hamlet", de William Shakespeare, regia Liviu Ciulei, scrie Mediafax.

Actorul Victor Rebengiuc a primit în 2004, la Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF), Premiul de Excelenţă pentru întreaga carieră. În acelaşi an a fost declarat de către criticii de film din România cel mai bun actor din 2004 pentru rolul din filmul „Niki Ardelean, colonel în rezervă”, de Lucian Pintilie. În plus,  cu ocazia cele de-a 75-a aniversări a actorului, Editura Humanitas a lansat volumul „Victor Rebengiuc – omul şi actorul“, semnată de criticul Mihaela Michailov şi jurnalista Simona Chiţan. Cartea cuprinde interviuri cu actorul, cu soţia sa, actriţa Mariana Mihuţ, şi fiul, Tudor Rebengiuc.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel