Victor Ponta, urmărit penal de DNA. Bogdan Chirieac: ”Se pune problema rămânerii sale în funcție”

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat, vineri, subiectul reprezentat de punerea premierului Victor Ponta sub urmărire penală de către DNA.

Procurorii anticorupție îl acuză pe Victor Ponta de fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată, spălare de bani și conflict de interese.

Vezi și: Ultimă Oră! Ce dovezi a prezentat Ponta în apărarea sa

”Important este premierul în funcție al României, căruia i se aduc acuzații în legătură cu presupuse fapte petrecute acum șapte-opt ani de zile. În momentul în care dl Ponta a fost oficial inculpat de către DNA, se pune problema rămânerii sale în funcție. Dl prim-ministru Ponta are o majoritate comfortabilă în Parlament. Opoziția tocmai a depus o moțiune de cenzură care în mod normal nu avea nici o șansă să treacă. Nu există, după știința mea, în lumea civilizată, un premier al cărui mandat să poată fi întrerupt de către o acțiune a justiției.

(...) Lucrurile sunt la cald, trebuie privite cu multă atenție și să ne întrebăm dacă o acțiune a justiției poate schimba un guvern și o majoritate parlamentară, fiindcă, în momentul acesta, asistăm la un alt joc politic în România, chiar dacă DNA nu face politică și nu se face politică la DNA, cum frumos a spus dl Ponta. O acțiune de acest gen aruncă în aer o majoritate parlamentară și un guvern stabil al României.

(...) Tot jocul este în mâna dlui Victor Ponta. Numai domnia sa poate lua decizia să demisioneze, fiindcă, în acest moment, Parlamentul mai degrabă ar vota schimbarea șefilor din justiție decât o eventuală demisie sau demitere a dlui Victor Ponta. Deci, Parlamentul se va strânge fără doar și poate în jurul dlui Ponta. În plus, dincolo de declarațiile politice care se fac, nici membrii PNL nu cred că sunt bucuroși să vină la putere printr-o acțiune a justiției.

(...) Cinstit vorbind, eu nu-l văd pe dl președinte Klaus Iohannis dorind să schimbe Guvernul prin intermediul justiției. Nu-l văd pe dl Iohannis în acest mod”, a comentat analistul politic, într-o intervenție telefonică la Antena 3.

Citește și: Reacția lui Badea după ce Ponta a fost pus sub urmărire penală

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel