Victor Ponta, atacat dur. Europarlamentar PSD declară: Intoxicări grosolane

Europarlamentarul PSD Victor Negrescu a reacţionat ferm la intoxicările referitoare la orientarea politicii externe a României sub conducerea lui Victor Ponta.

VEZI ȘI: Iohannis, învins de Ponta. PARADOX în Prahova

"Informaţiile apărute în EU Observer cu privire la principiile politicii externe promovată de Victor Ponta sunt intoxicări grosolane şi sunt în mod evident rezultatul unor dezinformări care pot face foarte mult rău României" a declarat Victor Negrescu ca răspuns la un articol apărut în EU Observer despre Victor Ponta.

"Relatarea inexactă asupra obiectivelor de politică externă promovate în programul politic al candidatului cu cele mai mari şanse de a câştiga prezidenţialele, Victor Ponta, trebuie să înceteze. Victor Ponta a declarat, nu o singură dată, că România respectă principiile şi valorile suveranităţii teritoriale şi respinge orice fel de ameninţare la acest principiu din partea Rusiei. Victor Ponta a declarat cu subiect şi predicat, citez: „Poziţia României este fermă şi foarte clară – suntem alături de aliaţii noştri din NATO, alături de Statele Unite şi de Uniunea Europeană".

"Declaraţiile lui Victor Ponta, din poziţia de Prim – ministru faţă de comportamentul Rusiei în comunitatea internaţională sunt vizibile, clare şi nu lasă loc de nici un fel de interpretare. Prin urmare, articolul din EU Observer este rezultatul unui efort ţintit de dezinformare care trebuie oprit rapid până nu produce şi mai multe daune imaginii internaţionale a României", a continuat Victor Negrescu.

"Sunt convins că Victor Ponta va câştiga alegerile şi va fi următorul preşedinte al României cu principii sănătoase în ceea ce priveşte politica externă, în ceea ce priveşte diplomaţia ţării noastre, pentru că are toată susţinerea pentru a menţine România pe un parcurs stabil european şi trans-atlantic. Orice altă afirmaţie ar fi mincinoasă. Candidatura lui Victor Ponta la prezidențiale și implicit programul său politic este susținut de 7 Prim-miniștrii europeni și inclusiv de președintele Parlamentului European, domnul Martin Schulz ceea ce demonstrează clar că politica externă promovată de Victor Ponta este pro-europeană și că articolul apărut în presa europeană nu este altceva decât o intoxicare publică", a mai spus europarlamentarul PSD Victor Negrescu, într-un comunicat.

În respectivul articolul, scria că Victor Ponta a declarat că va conduce politica externă din România mai mult spre Rusia și China, urmând tendința Ungariei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel