Victor Ponta a pierdut războiul televiziunilor. Cine a ieșit câștigător

Liderul de partid politic cu cele mai multe apariții televizate în septembrie este Remus Cernea, președintele Partidului Verde. Acuzat în numărate rânduri, chiar și de președintele Traian Băsescu, că își conduce Guvernul de la televizor, premierul Victor Ponta ocupă un "rușinos" loc șase în clasamentul realizat de MediaTrust, care a monitorizat timp de o lună cele cinci televiziuni de știri din România.

Traian Băsescu îi reproșează lui Victor Ponta, folosind diverse formule, că nu se achită de sarcinile executive: televizează, teleguvernează sau guvernează de la televizor, spune președintele despre premier. În analiza MediaTrust menționată, premierul este bătut până și de Mihail Neamțu și Aurelian Pavelescu, politicieni care se prezintă de cele mai multe ori doar în studiourile B1 Tv. Cele două personaje de dreapta au apărut la B1 Tv, în luna septembrie, câte minute a adunat premierul, cumulat, la toate televiziunile la care a fost invitat.

La capitolul cei mai activi reprezentanți ai partidelor, se poate observa că din cei 17 politicieni care compun acest top, doar unul apare și în clasamentul președinților de formațiune cu multe prezențe în studiouri: Remus Cernea. Așadar, liderii partidelor preferă să nu fie foarte vocali la Tv și lasă persoanele din eșalonul secund să apere interesele formațiunii în emisiunile televiziunilor de știri.

Datele acestei analize au luat în calcul cinci posturi de televizune (Antena 3, B1 TV, România TV, Realitatea TV şi Digi 24).  Raportul conţine informaţii din emisiunile difuzate de către cele cinci posturi de televiziune în intervalul orar 17.00 – 23.00, în luna septembrie 2013.
"Rezultatele bune ale lui Remus Cernea obţinute în analiza mediaTrust pe luna septembrie vin să sublinieze activitatea sa peste media parlamentarilor din actualul Legislativ. Pe lângă poziţionarea fermă faţă de temele principalele promovate de agenda publică, Preşedintele Partidului Verde a luat atitudine şi pe marginea unor subiecte precum: necesitatea achiziţionării de automobile electrice, a procedurii netransparente de funcţionare a Camerei Deputaţilor, a statutului artiştilor, a interzicerii cultivării şi comercializării produselor ce conţin organisme modificate genetic sau a introducerii disciplinei „Istoria Religiilor” în locul disciplinei „Religie” în care se predă în mod confesional în toate şcolile publice din ţară.", transmite Partidul Verde într-un comunicat.
Deși comunicatul face referire la activitatea "peste medie" a lui Cernea în raport cu ceilalți legislatori, un top al "hărniciei" în Parlament îl clasează pe ecologist pe una dintre ultimele poziții, cu foarte puține luări de cuvânt și inițiative.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel