EXCLUSIV  Victor Negrescu - RECRUTĂRI: Specialiştii au dispărut!

Victor Negrescu
Victor Negrescu

Victor Negrescu - ministru delegat pentru Afaceri Europene - a vorbit despre momentul în care România va deţine preşedinţia Consiliului UE. 

Victor Negrescu - ministru delegat pentru Afaceri Europene - invitat la interviurile DC News, a vorbit despre importanţa momentului în care România va deţine preşedinţia Consiliului Uniunii Europene şi de consensul politic necesar pentru ca România să-şi poată îndeplini obligaţiile care îi vor reveni. 

"În celelalte ţări din regiune care au deţinut preşedinţia Consiliului Uniunii Europene s-a ajuns la un acord prin care toate forţele politice s-au angajat să susţină acest efort de pregătire şi preşedinţia în sine. Practic, toată lumea a fost de acord că nu trebuie politizat acest moment şi asta spunem şi noi de câteva luni.

Citeşte şi: Victor Negrescu, ministru delegat pentru Afaceri Europene, la interviurile DCNews

Această preşedinţie reprezintă un exerciţiu tehnic foarte complicat în cadrul căruia avem nevoie de toate resursele şi toţi specialiştii, un exerciţiu care nu trebuie politizat şi care trebuie să fie susţinut de toate forţele politice. În ultimele luni am constatat că există un sprijin pentru acest proiect, nu a fost subiectul unor dezbateri politice pentru că am consultat pe toată lumea, inclusiv în ceea ce înseamnă definirea temelor de interes pe care o să le aprobăm chiar în această săptămână.

Am implicat reprezentanţii Parlamentului României, ai Guvernului, ai Administraţiei Prezidenţiale, din Parlamentul European […]  şi am realizat un amplu proces de dezbateri publice la care au participat sute de actori sociali şi au venit cu punctele lor de vedere.

Aici trebuie să demonstrăm maturitate şi să arătăm că acest proiect va continua să funcţioneze fără să genereze dezbateri politice care nu îşi au locul şi care ar afecta ceea ce ar putea fi această preşedinţie pentru viitorul nostru", a declarat Victor Negrescu. 

[citeste si]

Specialiştii în afaceri europene au dispărut

Viitoarea preşedinţie a Consilului UE implică şi formarea unor noi echipe de specialişti în afaceri europene la nivelul ministerelor. Specialişti care existau în anii în care s-a pregătit intrarea României în UE, dar care după momentul 1 ianuarie 2007 au dispărut. Ministrul Victor Negrescu a declarat că în prezent se fac recrutări de personal în cadrul ministerelor pentru a se forma un nou efectiv de specialişti. 

"Toate ministere îşi cresc efectivul şi caută să recruteze specialişti în afeceri europene, lucru pe care şi noi, la nivelul Ministerului de Externe l-am făcut. Vrem să profităm de acest moment pentru a creşte capacitatea noastră administrativă în domeniul afacerilor europene.

Practic, acel corp de experţi în afaceri europene care a dus România în Uniune Europeană din păcate nu se mai regăseşte în sistemul public pe care l-a părăsit fie pentru a lucra pentru instituţiile europene, fie pentru a lucra în mediul privat, fie au ieşit la pensie. Noi profităm de acest moment pentru a reclădi acest corp de experţi pentru ca ţara noastră să conteze în plan european.

Îi invit pe toţi cei care se uită la emisiune să intre pe site-ul nostru sau pe site-urile ministerelor şi să aibă curajul să aplice. Pentru că aceste concursuri au ca menire să aducem cei mai buni specialişti în echipele noastre",  a declarat Victor Negrescu, ministru delegat pentru Afaceri Europene. 

DECLARAŢIA LUI VICTOR NEGRESCU AICI:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel