Victor Ciutacu: Traian Băsescu poate fi tocat mărunt

Fratele fostului președinte Traian Băsescu, Mircea Băsescu, a fost condamnat, la patru ani de închisoare cu executare. Decizia nu este definitivă. Traian Băsescu s-a pronunțat despre această condamnare și spune că nu-i este favorabilă. Jurnalistul Victor Ciutacu subliniază că nu doar că decizia nu-i este favorabilă, dar poate fi un subiect de "tocat mărunt și eficient".

"Oricât ar încerca Traian să braveze, condamnarea lui Mircea îi afectează șansele de relansare politică în momentul când chiar avea culoar. Pentru că nu-i tocmai obișnuit ca fratele președintelui să fie arestat preventiv în timpul mandatului acestuia pentru infracțiuni asimilate celor de corupție și, ulterior, condamnat pentru trafic de influență făcut taman la ruda sa de sânge. Strict pe imagine, fostul președinte se mai poate scoate olecuță la vopsea cu faimoasa declarație în care alegea consolidarea justiției în detrimentul tendinței de a-și apăra fratele. Dar și asta-i relativ ușor rezolvabilă, că mai are membri de familie împresurați în justiție. Deci poate fi tocat mărunt și eficient pe tema corupției din familia celui care a făcut politică națională din anticorupție", scris Victor Ciutacu, pe blogul său.

Jurnalistul adaugă: "Straniu în desfășurarea anchetei/procesului mi se pare că Traian Băsescu, punctul final al promisiunilor lui Mircea în acțiunea de comerț cu libertatea lui Bercea Mondialu, menționat în câteva rânduri ca baneficiar de morman, nu a fost niciodată audiat. La fel, bizar e că invocata vizită a lui Băsică la reședința președintelui de la Neptun nu a fost verificată, deși demersul era lesne de făcut. Să fii fanul/postacul unuia, Klaus Iohannis, care nu e-n pușcărie, cu familie cu tot, pentru fals/uz de fals doar fiindcă e imun prin lege și să râzi de altul, Traian Băsescu, că frate-său e condamnat pentru trafic de influență, asta înseamnă să fii dobitoc".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel