Viceprimar demis. Hotărâre a instanţei

Amnistie
Amnistie

Decizia de demitere a viceprimarului municipiului Iaşi, Gabriel Harabagiu, a fost suspendată de instanţă. 

Decizia Comitetului Executiv Naţional al Partidului Social Democrat (PSD) prin care a fost demis viceprimarul municipiului Iaşi, Gabriel Harabagiu, a fost suspendată de către Magistraţii Tribunalului Iaşi.

După ce, la mijlocul lunii februarie, viceprimarul Gabriel Harabagiu a fost exclus din PSD în urma unei decizii adoptate în CExN, acesta a atacat decizia formaţiunii politice în instanţa de judecată. 

Magistraţii Tribunalului Iaşi au admis marţi acţiunea lui Gabriel Harabagiu. 

"Dispune suspendarea executării hotărârii nr. 215/14.02.2018 emisă de Comitetul Executiv Naţional al Partidului Social Democrat până la soluţionarea definitivă a litigiului înregistrat sub nr. 1844/99/2018* pe rolul Tribunalului Iaşi", se arată pe portalul instanţei. 

Decizia nu este definitivă, ea poate fi atacată cu recurs în termen de cinci zile de la pronunţare. 

În luna februarie, CExN al PSD a dispus eliminarea din partid a primarului Iaşiului, Mihai Chirica, din cauza criticilor aduse public guvernelor PSD şi conducerii centrale a partidului. Decizii similare au fost luate şi în cazul unuia dintre cei doi viceprimari, Gabriel Harabagiu, şi al fostului deputat, Sorin Iacoban. Excluderea din partid a survenit după ce, în prealabil, Organizaţia Municipală Iaşi a PSD şi-a arătat susţinerea faţă de aceştia. 

Potrivit legislaţiei, odată cu pierderea susţinerii politice din partea partidului pe listele căruia a candidat la alegerile locale, Gabriel Harabagiu îşi pierde mandatul de consilier local şi, implicit, funcţia de viceprimar. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel