Vezi care este distanța oficială dintre Pământ și Soare

Distanța dintre Pământ și Soare a fost oficial stabilită de Uniunea Astronomică Internațională(UAI).  Specialiștii în domeniu au decis în cele din urmă că, unitatea astronomică, folosită pentru a exprima distanțele din univers,  va fi egală cu 149.597.870.700 de metri si nu va mai prezenta fluctuații, informează Mediafax.

Valoarea convențională a unității astronomice este aproximativ egală cu distanța dintre Pământ și Soare și a fost aleasă pentru  a corespunde cu constantele astronomice în vigoare din 2009.

Determinarea acestei valori influențează în mod pozitiv munca oamenilor de știință care nu vor mai fi nevoiți să țină cont de marja eroare de câțiva metri în plus sau în minus din trecut: "Până acum, valoarea în metri era determinată experimental, pentru ca ea să depindă de modelele şi de observaţiile utilizate, ca şi de sistemul de referinţă ales", au precizat specialiştii de la Observatorul din Paris.

Unitatea astronomică era până acum câteva zile   ”puțin sau mai mult” egală cu 150 de milioane de kilometri, iar în geometrie unitățile de referință a căror valori prezintă variații, nu sunt apreciate.

"Astronomia dinamică contemporană impune plasarea întrun cadru al relativităţii generale şi folosirea unui ansamblu coerent de unităţi şi de constante. Definiţia unităţii astronomice avea nevoie de o revizuire. Iar acest lucru tocmai a fost făcut", susțin cercetătorii de la Observatorul din Paris.

Cu toate acestea, viața cotidiană nu va fi influențată deloc întrucât Lumina Soarelui va pătrunde pe suprafața terestră tot în opt minute.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel