Veneția. Guvernul Salvini va interzice navele de mari dimensiuni în centrul istoric. Când intră în vigoare măsura

Veneția
Veneția

Guvernul italian condus de Matteo Salvini va interzice navelor de croazieră de mari dimensiuni să intre în centrul istoric al Veneției, potrivit BBC.

Navele cu o greutate de peste 1.000 de tone vor fi interzise pe anumite căi navigabile începând din septembrie. Decizia a fost luată în urma unui accident din iunie în care o navă s-a ciocnit cu un doc, rănind cinci persoane. Dar unii venețieni spun că planurile guvernului sunt ineficiente pentru a preveni eroziunea subacvatică și poluarea.

Începând cu luna viitoare, unele nave vor fi obligate să se direcționeze către terminalele Fusina și Lombardia departe de centrul orașului, a raportat Financial Times. Până la sfârșitul anului 2020, o treime din toate navele vor fi redirecționate.

Valurile create de navele de croazieră de pe canal erodează fundațiile orașului

 

Criticii spun că valurile create de navele de croazieră de pe canal erodează fundațiile orașului, care suferă în mod regulat de inundații. Alții s-au plâns și că distrug frumusețea siturilor istorice din Veneția și aduc prea mulți turiști. Însă accidentul din iunie, în care Opera MSC - o navă lungă de 275 m (900ft) - s-a ciocnit cu un doc și o mică barcă turistică în canalul Giudecca, a adus o interdicție definitivă. Nava  Giudecca, care se apropie de populara piață Sf. Marcu, este una dintre căile navigabile majore ale Veneției.

În 2013, guvernul a interzis navele cu o greutate de peste 96.000 de tone din canalul central al Giudecca, dar legislația a fost anulată ulterior. În 2017, s-a anunțat că navele mai mari vor fi deviate de centrul istoric, dar se preconizează că planurile vor dura patru ani pentru a intra în vigoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel