EXCLUSIV  Vela, propunere de a închide un site în criza COVID - 19. Grindeanu (ANCOM), răspuns la întrebarea zilei

Sorin Grindeanu: În mandatul lui Ghinea au fost atrase doar 0,2 miliarde euro din cele 15 miliarde euro
Sorin Grindeanu: În mandatul lui Ghinea au fost atrase doar 0,2 miliarde euro din cele 15 miliarde euro

Sorin Grindeanu, preşedintele ANCOM, a declarat că încă nu a ajuns dispoziţia ministrului Marcel Vela de dezactivare a unui site, explicând care este şi modul de lucru. 

"Încă nu a ajuns documentul la noi (n.r. - propunerea Grupului de Comunicare Strategică de dezactivare a site-ului https://stiridemoment.ro). Probabil că mâine se va da dispoziţia respectivă. Noi aşteptăm, conform legii, dispoziţia ministrului Afacerilor Interne. Acţiunea noastră va veni pe baza dispoziţiei ministrului. Deci noi nu stăm să facem analize. Modul de lucru e dat de acel decret privind instituirea stării de urgenţă şi după aceea de precizările venite, ulterior, de la Ministerul Afacerilor Interne", a declarat, pentru DC News, Sorin Grindeanu, preşedintele ANCOM.

"Înţeleg că este un grup de comunicare strategică, structură care face această analiză pe care i-o propune ministrului de Interne. Iar ministrul Afacerilor Interne dă această decizie pe care noi o punem în aplicare", a explicat Sorin Grindeanu.

Ce a anunţat Grupul de Comunicare Strategică

Ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, a transmis către ANCOM, astăzi, 18 martie 2020, propunerea Grupului de Comunicare Strategică de dezactivare a site-ului https://stiridemoment.ro. Propunerea este întemeiată în baza articolului 54 din Decretul Prezidențial numărul 195/2020.

Grupul de Comunicare Strategică a înaintat ministrului Afacerilor Interne propunerea respectivă după ce, în urma analizei, a rezultat că site-ul menționat selectează și preia trunchiat declarații și informații pe care le titrează în formulări și exprimări alarmiste, menite să genereze panica în rândul cetățenilor. Titlurile materialelor postate pe site-ul menționat fie sunt complet false, fie nu au legătură cu decizii anunțate oficial de entitățile la care fac referire. Astfel de titluri pot genera comportamente sociale neadecvate și disproporționate cu situația reală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel